Koronavirüs’ün kaynağı ortaya çıktı! Yarasadan bulaştığı söyleniyordu

Koronavirüs’ün kaynağı ortaya çıktı! Yarasadan bulaştığı söyleniyordu

Bilim insanlarının yeni araştırması, yarasadan bulaştığı iddia edilen koronavirüsün asıl kaynağını ortaya çıkardı.

Koronavirüs’ün kaynağı ortaya çıktı

ABD ve Fransa'dan bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırma sonucunda Kovid-19 salgınının kaynağına ilişkin önemli bulgulara ulaşıldı.

Milyonlarca genetik kod parçası incelenerek yapılan araştırma sonucunda bu virüsün bir laboratuvar sızıntısı yerine, pazarda yayılan enfeksiyonlu hayvanlardan kaynaklandığı öne sürüldü.

Araştırma, Çin'in Vuhan'ın 2020 yılının başlangıcındaki analizlere göre iyileştirilebildiğini gösterdi.

Covid-19 hala tehlikeli mi? Pandeminin 3. yıl dönümünde uyarı - Sağlık Haberleri

Araştırma sonucunda pazarda tespit edilen hayvanlar arasında rakun köpeği ve maskeli palmiye misk kedisinin de yer aldığı belirtildi. Araştırmacılar, virüsün pazarda birden fazla kez insanlara bulaştığına dair bulgulara ulaştıklarını, ancak kesin bir kanıt olmadığını ifade etti.

COVID-19'un kökenine dair yeni iddia: Çin izlerini gizledi - Son Dakika Haberleri

Fransa Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi'nden Prof. Florence Débarre, pazardan alınan numunelerde virüsle birlikte hayvan DNA'sı ve RNA'sına da rastladıklarını belirtti. Bu, virüsün hayvanlardan bulaşmış olabileceğine dair güçlü bir kanıt olarak değerlendiriliyor.

Yeni Koronavirüs ve Nöro-invaziv Yapısı

Vuhan'daki Huanan Deniz Ürünleri Toptan Pazarı, Kovid-19'un ilk evrelerinde virüsün yayıldığı bir yer olarak kapanmış ve organize pazarın çeşitli yerlerinden sürüntü örnekleri toplamıştı. Çalışma, bu örnekler üzerinde yapılan genetik analizlerle Kovid'in hayvanlardan insanlardan nasıl bulaştığını incelemeyi amaçladı.

Yeni Koronavirus Hastalığında (COVID-19) Kişisel Koruyucu Ekipmanların Doğru Kullanımı: Maske | T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi