KPSS şartı yok! 18-50 yaş arası... Başvurular bu sabah itibarıyla başladı! Silahlı silahsız özel güvenlik görevlisi alınacak

KPSS şartı yok! 18-50 yaş arası... Başvurular bu sabah itibarıyla başladı! Silahlı silahsız özel güvenlik görevlisi alınacak

İş arayan vatandaşlar için her gün düzenli olarak personel alım ilanları güncelleniyor. Özel sektör için çok sayıda silahlı ve silahsız özel güvenlik görevlisi alınacağı duyuruldu. Başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Mehmet Akif ERDEM/ Günboyu

Silahlı ve silahsız özel güvenlik görevlisi olarak çalışmak isteyenler başvurularını İŞKUR üzerinden yapabilir. KPSS şartının olmayacağı ve ortalama olarak 18-55 yaş arasındakilerin başvurabileceği bilgisi verildi.

ALIMLAR İŞKUR ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞECEK

İş alımların İŞKUR üzerinden olacağı ifade edildi. Başvurmak isteyen adayları aşağıdaki başvuru şartlarını taşıdığı takdirde İŞKUR üzerinden başvurabilecekleri açıklandı. En az ilkokul ve lise mezunları arasından alımlar yapılacak. Ayrıca alımların şu an için sadece özel sektör için olacağı belirtildi.

ÖZEL GÜVENLİK ŞARTLARI

Yaş Şartı: Genellikle özel güvenlik görevlisi olabilmek için en az 18 yaşında olmanız gerekmektedir. Bazı bölgelerde yaş sınırı daha yüksek de olabilir.

Türk Ceza Kanunu'na Aykırı Suçlar: Özel güvenlik görevlisi olacak kişilerin daha önce ağır hırsızlık, dolandırıcılık, uyuşturucu ticareti gibi suçlardan hüküm giymemiş olmaları gerekmektedir.

Türk Ceza Kanunu'na Göre Süresiz veya Altı Aydan Fazla Hapis Cezası: Bu tür suçlardan mahkum olmuş kişiler özel güvenlik görevlisi olamazlar.

Vukuatlı Sicil Kaydı Şartı: Özel güvenlik görevlisi olacak kişinin, sabıka kaydının bulunmaması veya daha önceki dönemlerdeki sicil kaydının temiz olması gerekmektedir.

Sağlık Şartları: Fiziksel ve ruhsal sağlık açısından uygunluk şartlarına sahip olmanız gerekmektedir. Görme, işitme, konuşma gibi temel yeteneklerinizi yerine getirebilecek durumda olmalısınız.

Eğitim Şartları: Ülkenin yasalarına ve düzenlemelerine göre belirlenen güvenlik eğitimini almış olmanız gerekmektedir. Genellikle özel güvenlik eğitimi veren kurumlar bu konuda yetkilidir.

Güvenlik Kimlik Kartı: Özel güvenlik görevlisi olabilmek için güvenlik kimlik kartına sahip olmanız gerekmektedir. Bu kart, yetkilendirilmiş merciler tarafından verilir.

Yetkilendirme ve İzin: Bazı bölgelerde özel güvenlik görevlisi olabilmek için ilgili güvenlik birimlerinden yetkilendirme almanız gerekebilir.

İlgili Haberler