Küçükçekmece'deki bina neden çöktü? İmamoğlu açıkladı

Küçükçekmece'deki bina neden çöktü? İmamoğlu açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece'de çöken 3 katlı binanın önünde basın açıklaması yaptı.

Küçükçekmece'de 3 katlı binanın çökmesinin ardından 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi ise yaralandı. Çöken binanın alanına giderek açıklamalar yapan İmamoğlu, şunları söyledi:

Binanın 1.5 katı kaçak olarak yapılmış. Belediyenin kayıtlarında bu binayla ilgili herhangi bir şikayet veya ihbar bulunmuyor. 1988 yılında inşa edilen binanın kolon ve kiriş yapısına baktığımızda, o dönemin inşaat teknikleri ve niteliksiz işçiliği net bir şekilde görülüyor. Ne yazık ki bu olayda 9 kişi göçük altında kaldı. 1 kişiyi kaybettik, 8 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı.

5e54384e-305b-4718-ba08-d5c1579be515.jpeg

"DEPREM KAPIMIZDA BEKLİYOR"

Şu anda incelemelerimiz devam ediyor. Yakın komşu binalarda da boşaltma işlemleri yapılıyor. Hızlı bir şekilde tarama yapılmamış alanlarda harekete geçeceğiz. Deprem meselesi, kapımızda bekleyen bir durum. İstanbul'un bu sorunu çok önemli. Tek elden ve güçlü bir iradeyle bu sorunu çözmeliyiz. Mevcut hızla gidersek, bu süreci 40-50 yılda tamamlayamayız. Biz böyle bir oluşumun destekçisi oluruz. Bakanlık bu işin amiri olur, biz de paydaşı oluruz.

"ACİL ŞİFALAR DİLİYORUZ"

Hiçbir ayrım yapmadan, finansmandan sigortacılığa, inşaat ve yapı sektörlerine kadar tüm paydaşların katıldığı yeni bir yapılanmayı sonuna kadar destekleyeceğiz. Hayatını kaybeden Türkmenistan vatandaşı için Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.