Kur Korumalı Mevduat'ta büyük skandal. Maliye o kişilere soruşturma başlatıyor

Kur Korumalı Mevduat'ta büyük skandal. Maliye o kişilere soruşturma başlatıyor

Kur Korumalı Mevduat'ta şoke eden bir skandal meydana geldi. Maliye o kişilere soruşturma başlatıyor. İşte tüm ayrıntılar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ekonomi alanındaki denetimleri sürüyor. IBAN ile yapılan ödemelerden eksik gelir beyan eden kişi ve kurumlara kadar geniş bir yelpazede yürütülen incelemeler, her gün yeni açıkların ortaya çıkmasına neden oldu.

Maliye Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği son incelemelerde büyük bir skandal ortaya çıktı. Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları üzerinde yapılan detaylı incelemeler sonucunda, 100 milyar doları aşan KKM hesaplarının yüzde 80'inin aynı kişi ve kurumlara ait olduğu belirlendi.

Maliye'nin, bu kişi ve kurumlara, "KKM baronları" olarak adlandırılanlara yönelik soruşturma başlatacağı öne sürüldü.

45470.jpg

'BIYIKLI YATIRIMCI' LAKABI TAKILDI

Maliye Bakanlığı'nın incelemelerinde, "bıyıklı yabancılar" olarak bilinen bazı kişi ve kurumların, KKM'nin avantajlarından yararlanarak Türkiye'ye döndüğü ve vergi avantajı sağladığı ortaya çıktı. Bu kişiler, yurt dışına çıkardıkları paraları yasal hale getirip yüksek faizle kazanç sağladıktan sonra tekrar yurt dışına transfer etmeye hazırlanıyor.

Maliye Bakanlığı'nın kulislerinden alınan bilgilere göre, KKM baronları üzerinde yapılan incelemeler sonucunda usul ve esaslara aykırı uygulamalar tespit edilirse, derhal müdahale edileceği belirtildi.