Kurbanlık seçerken dikkat! Bu yaştakini almayın

Kurbanlık seçerken dikkat! Bu yaştakini almayın

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvanların yaşlarının belirlenmesi konusunda önemli bilgiler verdi. Yıldız, manda ve sığırların yaşlarının tespitinde diş gelişiminin dikkate alınması gerektiğini ifade etti.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Sivas Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, kurbanlık hayvanların yaşlarının belirlenmesi ve seçilmesi konularında açıklamalarda bulundu.

aw218739-01.jpg

Yıldız, kurbanlık seçerken hayvanların yaşının önemine vurgu yaparak, "Kurban olabilmesi için sığır ve mandaların iki yaşını, develerin beş yaşını, keçi ve koyunların ise bir yaşını tamamlamış olması gerekmektedir. Ancak, altı aydan sonra doğan koyunlar için bir yaşını doldurmuş olanlar kabul edilmektedir. Hayvanların yaşlarının tespiti için çiftlik kayıtları, diş gelişimi, boynuzlardaki değişiklikler ve erişkin özellikler göz önünde bulundurulmalıdır. Çiftlik kayıtları bulunmuyorsa, en doğru yaş tespiti diş gelişimine bakılarak yapılmalıdır" şeklinde konuştu.

2024 kurbanlık fiyatları açıklandı! İşte İstanbul, Ankara ve pek çok ilde ortalama fiyatlar - Ekonomim

Yıldız, keçilerin kurban edilebilmesi için bir yaşını doldurmuş olması gerektiğini belirtirken, sığırların ve mandaların iki yaşını tamamlamış olmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kurbanlık hayvanın sağlıklı, azaları tam ve besili olmasının önemine de değindi.

Kurbanlık Fiyatları Belli Oldu! Küçükbaş ve Büyükbaş Kurbanlık Fiyatları Ne kadar? İl İl Açıklandı! - Karamanın Sesi