Kuş üzümünün faydaları nelerdir?

Kuş üzümünün faydaları nelerdir?

Günlük hayatımızda sıkça tükettiğimiz üzümlerden farklı olarak kuş üzümü, daha küçük taneleri ile bilinir. İşte faydaları...

Türk mutfağında geniş bir kullanım alanı bulan kuş üzümü, özellikle dolma, sarma ve pilav gibi yemeklerde çam fıstığı ile birlikte kullanılarak lezzeti artırır. Bu küçük üzümün saymakla bitmeyen faydaları vardır ve suyu da birçok hastalığın tedavisinde kullanılabilir. İşte kuş üzümünün faydaları ve nasıl tüketileceği hakkında tüm detaylar...

Kuş üzümü faydaları nelerdir? Kuş üzümü nasıl tüketilir? - Kütahya Haber

Kuş üzümü, küçük ve çekirdeksiz taneleri ile yemeklere lezzet katmakla kalmaz, aynı zamanda sağlık açısından da birçok fayda sağlar. İçeriğinde bulunan A, B ve C vitaminleri, birçok hastalığa karşı koruma sağlar. Yunanistan'ın güneyindeki Zakintos adasında yaygın olarak yetiştirilen kuş üzümü, Türkiye’de ise Isparta, Mersin ve Manisa'da yetiştirilir.

Frenk Üzümü Nedir, Frenk Üzümünün Bilinmeyen Faydaları - Yemek.com

Siyah, beyaz ve kırmızı renkte olmak üzere üç çeşidi bulunan kuş üzümünün faydaları şunlardır:

Sindirim Sistemi: Düzenli tüketildiğinde sindirim sistemini korur ve metabolizmayı güçlendirir.

Solunum Yolu Hastalıkları: Kaynatıldığında balgam ve öksürük gibi üst solunum yolu hastalıklarının giderilmesine yardımcı olur.

Bağışıklık Sistemi: Bağışıklık sistemini güçlendirerek kış aylarında hastalanmayı önler.

Anemi: Kansızlık problemine karşı etkili olup, anemi rahatsızlığı olanlar günde bir iki avuç tüketebilir.

Kan Basıncı: İçeriğindeki çekirdekler sayesinde kan basıncını dengeler, damar yapısını güçlendirir ve sinir ve kalp hastalıklarının giderilmesine yardımcı olur.

Cilt Sağlığı: Cilt lekelerini giderme, cildi gerginleştirme ve gençleştirme amacıyla tüketilebilir.

Bağırsak Sağlığı: Büyük yaprakları kaynatılıp içildiğinde bağırsak enfeksiyonlarını temizler ve kabızlık sorununu giderir.

Kolesterol ve Tansiyon: Kolesterol ve tansiyonu dengede tutar.