Kuyu-9 operasyonlarında 6 ilde 47 şüpheli yakalandı

Kuyu-9 operasyonlarında 6 ilde 47 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda yakalanan 47 kişiden 46'sının tutuklandığını, bir kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Abdullah Çapkan ve cezaevindeki Ramazan Taş'ın liderliğini üstlendiği iki ayrı organize suç örgütüne yönelik İstanbul, Samsun, Kocaeli, Siirt, Diyarbakır ve Malatya'da gerçekleştirilen "Kuyu-9" operasyonlarının detaylarını paylaştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı'nın koordinesinde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonlarda, 47 şüpheli yakalandı. Bunlardan 46'sı tutuklanırken, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

bakan-yerlikaya-duyurdu-operasyonlarda-1564-silah-ele-gecirildi-3ql6-cover.webp

Şüphelilerin, "kasten adam öldürmeye teşebbüs", "kasten yaralama", "uyuşturucu madde imal ve ticareti", "uyuşturucu madde bulundurma ve kullanma", "tehdit", "genel güvenliğin tehlikeye atılması" ve "6136 Sayılı Kanuna muhalefet" gibi toplam 30 suç eylemine karıştıkları belirlendi.

istanbulda-kuyu-9-operasyonu-47-supheli-yakalandi-ioww.webp

Operasyonlar sonucu 20 ruhsatsız tabanca ve muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildiğini anlatan Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Suçta kibirlenenler, halkımızın huzurunu kaçıranlar, organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecekler. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."

kuyu-9.webp