Limon otu neye iyi gelir?

Limon otu neye iyi gelir?

Havaların soğumasıyla birlikte hastalıklara karşı doğal çözümler arayanlar için limon otunun önemine dikkat çeken Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, bu bitkinin hem stres ve balgam giderici özelliklere sahip olduğunu hem de kalp hastalıkları ve tansiyon üzerinde olumlu etkileri bulunduğunu belirtti.

Prof. Dr. Karabulut, limon otunun nane türü bir bitki olduğunu ve orta Avrupa ile Akdeniz bölgelerinde yetiştiğini belirtti. "Oğul otu" olarak da bilinen bu bitki, Ballıbabagiller familyasına aittir ve Türkiye'de de kıyı kesimlerinde yaygındır. Limon otunun üç alt türü bulunmaktadır ve tedavi amaçlı olarak en çok "Officinalis" türü kullanılır. Bitkinin Latince adı olan "Melissa", "Arı yaprağı" anlamına gelir ve nektarca zengin olduğu için arıları beslemek amacıyla da kullanılmıştır.

Limon Otu: Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır? - Yemek.com

Prof. Dr. Karabulut, Yunan mitolojisinde limon otunun akrep ve örümcek sokmalarına karşı kullanıldığını belirtti. Bitkinin yapraklarından hazırlanan solüsyonlar, potasyum nitratla birlikte mantar zehirlenmelerinde ve şiddetli karın ağrılarında kullanılmıştır. Ayrıca, şurup şeklinde nefes darlığında, tuzla birlikte sıraca ve ülser tedavilerinde etkili olmuştur. Orta Çağ'ın modern biliminin kurucusu İbn-i Sina, limon otunun tüm balgam cinsi hastalıklar ve stres hastalıklarının tedavisinde etkili olduğunu vurgulamıştır.

Taze Limon Otu Nasıl Saklanır?