Restoran şeflerinin kullandığı bu teknik, evde de uygulayabilirsiniz. İşte et haşlamanın daha hızlı pişmesini sağlayan bu ipucu...
DÜDÜKLÜ TENCERE KULLANMADAN ET HAŞLAMA TARİFİ
Malzemeler
1 kg kemikli dana eti (göğüs kısmı)
1 soğan
2 havuç
1 kereviz
5-6 patates
1 diş sarımsak
2-3 tane karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
NASIL YAPILIR
Kemikli dana etini, kalın tabanlı bir tencerede yağ eklemeden, suyunu salıp çekene kadar hafifçe pişirin. Biraz su ekleyip 50 dakika pişirin.
Patatesleri küçükleri bütün olarak, kerevizi küp biçiminde, havuçları ise jülyen doğrayın.
Tereyağını ve dörde böldüğünüz soğanı tencereye ekleyin. 12 bardak su ve karabiber tanelerini de ilave edin.
Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.