Lokantacıların sırrı ifşa oldu! Yemekler böyle daha hızlı pişiyor

Lokantacıların sırrı ifşa oldu! Yemekler böyle daha hızlı pişiyor

Haşlama yemeği, hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek olmasının yanı sıra, pratik bir tarif olarak da tercih ediliyor. Et haşlama yemeklerinin pişmesinin ne kadar zaman aldığını ev hanımları çok iyi biliyordur. Restoran şeflerinin kullandığı bir ipucu ile et haşlamanın daha hızlı pişmesini sağlamak mümkün. İşte tüm detaylar...

Restoran şeflerinin kullandığı bu teknik, evde de uygulayabilirsiniz. İşte et haşlamanın daha hızlı pişmesini sağlayan bu ipucu...

DÜDÜKLÜ TENCERE KULLANMADAN ET HAŞLAMA TARİFİ

Malzemeler

1 kg kemikli dana eti (göğüs kısmı)

1 soğan

2 havuç

1 kereviz

5-6 patates

1 diş sarımsak

2-3 tane karabiber

1 yemek kaşığı tereyağı

NASIL YAPILIR

Kemikli dana etini, kalın tabanlı bir tencerede yağ eklemeden, suyunu salıp çekene kadar hafifçe pişirin. Biraz su ekleyip 50 dakika pişirin.

Patatesleri küçükleri bütün olarak, kerevizi küp biçiminde, havuçları ise jülyen doğrayın.

Tereyağını ve dörde böldüğünüz soğanı tencereye ekleyin. 12 bardak su ve karabiber tanelerini de ilave edin.

Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.