Macaristan Başbakanı Orban: Ukrayna savaşını Trump çözer

Macaristan Başbakanı Orban: Ukrayna savaşını Trump çözer

Viktor Orban'ın ABD eski Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamasında, "Bugün Başkan Trump'ı ziyaret etmek bir onurdu. Barışı sağlama yollarını tartıştık. Günün iyi haberi: Trump bunu çözecek."dedi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ABD eski Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Orban, "Bugün Başkan Trump'ı ziyaret etmek bir onurdu. Barışı sağlama yollarını tartıştık. Günün iyi haberi: Trump bunu çözecek!" dedi. Orban'ın sözcüsü ise, bu görüşmenin Ukrayna'da ateşkes sağlama çabalarının bir parçası olduğunu belirtti ve Trump'ın bu konudaki "barış misyonunun bir sonraki durağı" olduğunu açıkladı.

1200x675-cmsv2-d446d9f1-3886-5d8b-9fdc-8f2ce87b71ea-7920072.webp

Trump ise Truth hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Orban'ın sözlerini onayladı ve "Barış hemen olmalı. Hiç başlamaması gereken bir savaşta çok fazla insan öldü" şeklinde konuştu.

Orban'ın Kiev, Moskova ve Pekin'e yaptığı sürpriz ziyaretler de Ukrayna için barış misyonu kapsamında gerçekleştiğini ifade etmişti. Ancak bu ziyaretler Batılı müttefikler tarafından eleştirilmiş, özellikle Moskova ziyareti Avrupa Birliği yetkilileri tarafından AB'nin resmi pozisyonunu yansıtmadığı gerekçesiyle tepki görmüştü.

trump-orban-meet.jpg