Mahfi Eğilmez'den Armağan Çağlayan'a yanıt geldi. Benim kafam basmadı demişti...

Mahfi Eğilmez'den Armağan Çağlayan'a yanıt geldi. Benim kafam basmadı demişti...

Ünlü YouTube yayıncısı Armağan Çağlayan, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine ilişkin sorduğu soruya iktisat uzmanı Dr. Mahfi Eğilmez'den cevap geldi.

Ekonomistler, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon verilerinin beklentilerin altında kalmasına tepki gösterdi. Bu veriler, emekli ve memur maaşlarına yapılacak zamların belirlenmesinde önemli rol oynayacak.

Söz konusu verileri YouTube yayıncısı Armağan Çağlayan da iktisatçılara sordu.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma, “Hocalarıma bir sorum var. Benim kafam basmadı :)” diyerek başlayan Çağlayan, şu soruyu yöneltti:

"Şimdi bütün ekonomi programı TUİK’in açıkladığı enflasyon oranlarına göre yapılıyorsa, ve bu açıklanan enflasyon oranları “gerçek” değilse. Uygulanan ekonomi programı hiçbir zaman başarılı olmaz? Benim düz mantığım böyle çalışıyor. Yanlış mı?"

Çağlayan, paylaşımında Hakan Kara, İris Cibre, Mahfi Eğilmez ve Şenol Babuşçu gibi önde gelen iktisatçıları etiketledi.

“YÜZDE 120'Yİ YÜZDE 75 OLARAK AYARLIYORSAK...”

Mahfi Eğilmez, bu konuda Armağan Çağlayan'ın görüşünü doğrulayan bir açıklama yaptı.

Eğilmez, “Son derecede doğru bir yaklaşım Armağan Bey. Eğer enflasyon % 120 ise ve biz onu % 75 olarak açıklayıp enflasyonu düşürecek politika araçlarını % 75'e göre ayarlıyorsak ciddi ve kalıcı bir başarıya ulaşmamız kesinlikle mümkün olmaz” ifadelerini kullandı.

qwe.png

İlgili Haberler