Mahfi Eğilmez'den çok önemli uyarı

Mahfi Eğilmez'den çok önemli uyarı

Mahfi Eğilmez, IMF’in gelişmekte olan ülkelerle ilgili yayımladığı makaleyi değerlendirerek "Çok önemli" ifadesini kullandı.

Mahfi Eğilmez, X hesabından yaptığı paylaşımda, İris Cibre’nin IMF tarafından yayımlanan "Gelişen Piyasalarda Döviz Politikalarının Finansal İstikrara Etkileri" başlıklı öneri makalesini paylaşırken, "Çok önemli bir uyarı" notunu düştü.

IMF raporunda, yüksek faiz oranlarına rağmen gelişen piyasaların yumuşak bir iniş senaryosunu sürdürdüğü belirtilirken, özellikle dolar karşısında para birimlerinde gözlemlenen değer kaybına dikkat çekildi. Para birimlerinin ekonomik temellerle uyumlu seviyelere doğru düzenli bir şekilde değer kaybetmesinin yapıcı olabileceği, ancak ani ve büyük ölçekli değer kayıplarının finansal istikrarsızlığı tetikleyebileceği ifade edildi.

Raporda, bu yıl böyle olumsuz durumlarla karşılaşılmamış olmasının memnuniyet verici olduğu vurgulanırken, döviz piyasası müdahaleleri ve finans sektörüne yönelik senaryolara hazırlıklı olmanın mali politikaların temel ilkesi olduğu belirtildi.

İris Cibre tarafından yapılan ve makalenin kısa özetini içeren paylaşım, Mahfi Eğilmez tarafından "Çok önemli bir uyarı" notuyla paylaşıldı.

Eğilmez paylaşımı şu şekilde:

mahfi-egilmez.png

İRİS CİBRE NE DEMİŞTİ?

Cibre, IMF'nin yayımladığı makaleye ilişkin paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

“IMF gelişmekte olan ülkelere bir tavsiye makalesi yayınlamış

Diyor ki, yüksek faizle güçlü sermaye akımları aldılar. Fakat, herhangi bir risk durumunda, bu akımların hızla girdiği gibi çıkması riski var. Tedbir olarak FX müdahaleleri işe yarayacaktır. Fakat, bunu ana politika haline getirmemelidirler. Riskleri hesaplayıp, ana politikanın tamamlayıcısı halinde tutmalıdırlar

Güzel makale

HERKESE! tavsiye ederim...”

iris-cibre.png