Mansur Yavaş’tan çok konuşulacak çıkış! Herkesin içinde sitem etti

Mansur Yavaş’tan çok konuşulacak çıkış! Herkesin içinde sitem etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin Tüzük Kurultayı'nda partisine sitemde bulundu.

Mansur Yavaş’tan çok konuşulacak çıkış

CHP'nin İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı bugün de devam etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ardından sahneye çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, partisine konuşma haberinin geç iletildiğini ve yalnızca iki belediye başkanının konuşma fırsatı bulduğunu eleştirdi.

Kurultayda yaşanan bu gelişmelerin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulundu.

MANSUR YAVAŞ'TAN SİTEM

Yavaş konuşma yapacağı bilgisinin kendisine 1 saat önce haber verildiğini belirterek, “Polemik falan çıkarmak istemiyorum ama ben de Ekrem Başkanımın güzel konuşması gibi, sizlere bir konuşma yapmak isterdim, hazır bir şekilde, Türkiye’nin tüm sorunlarına değinen ve bu konulardaki fikirlerimi de açıklamak isterdim ama maalesef bana 1 saat önce telefonla bildirdiler. Yani değerli arkadaşlar bir kasıt aramıyorum ama kurumsal bir partide eğer iki belediye başkanı konuşturuluyorsa, şöyle bir sorun vardır. Aylardır yakılan fitne ateşine, Ekrem mi Mansur mu, ki şiddetli bir şekilde karşı çıkıyoruz. Biz 14 tane belediye başkanıyız. Sadece ikisini konuşturursanız maalesef biz de fitne ateşine odun atmış oluyoruz" şeklinde konuştu.

aa-20240906-35578955-35578944-chp-20-olaganustu-kurultayi-basladi.jpg

ÖZEL: BÜTÜN SORUMLULUK BANA AİT

Yavaş’ın bu sözlerinin ardından sözü alan Özgür Özel, tüm sorumluluğun kendisine ait olduğunu aktardı ve “İkisini de birbirinden ayırmam. Ne olduysa şu yüzden oldu, bugün program yapılırken, bugün de oturumlar yapılacaktı. Bundan birkaç gün önce planlanan marjda söz istemişti. O sözler uzayıp bugüne kalınca, Selin Başkan böyle bir akışımız var. Ben de dedim ki Mansur Başkana da bir söz verelim, burada bütün sorumluluk bana aittir” ifadelerine yer verdi.

ekran-goruntusu-2024-09-07-160757.png

İMAMOĞLU: SENİN RAHATSIZ OLACAĞINI BİLSEM KAĞIDI YERE ATARIM

Ekrem İmamoğlu ise söz alarak şu açıklamalarda bulundu:

“Ben dün öğrendim, ben sizin konuşacağınızdan bile haberdar değilim, hatta sayın genel başkanımız burada iki belediye başkanımız konuşacak deyince, siz de yanımdasınız, kim konuşacak onu da bilmiyorum. Selin hanım kendi konuşmasında, Yılmaz Büyükerşen mi konuşacak acaba dedim. Konuşmama son notları sizin kaleminizle yazdım orada. Başkanım, size hem Mansur Başkanım derim hem abi derim. Bizim aramızda bir sorun olmaz. Senin rahatsız olacağını bilsem konuşmamı yere atar, yerimde oturum başkanım.”