Mansur Yavaş’tan cumhurbaşkanı adayı ol çağrısına net cevap

Mansur Yavaş’tan cumhurbaşkanı adayı ol çağrısına net cevap

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in cumhurbaşkanı adayı olarak açıkladığı isimlerden biri olan Mansur Yavaş, sessizliğini bozdu.

Bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin adayının kim olacağına dair tartışmalar sürerken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'tan açıklama

Yerel seçimlerde çok sayıda belediyede oy çokluğu kazanan ve seçimlerden birinci parti çıkan CHP’de, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin kulisler gelmeye başladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, adayın kim olacağı konusuna ilişkin “Şu anda takımda iki forvet var. Biri Mansur Yavaş, diğeri Ekrem İmamoğlu. Günü geldiğinde de arkadaşlarımızdan biri cumhurbaşkanı adayı olacak” açıklamasını yapmıştı.

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika açıklaması - Dünya Gazetesi

Özel’in ardından Mansur Yavaş’tan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Cumhuriyet'in Sarp Sağkal’ın haberine göre, Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen il danışma kurulu toplantısında Yavaş’a cumhurbaşkanı adayı olmasına yönelik çağrı yapıldı.

"GENEL BAŞKANIN TAKDİRİ NEYSE O"

Yavaş, şunları söyledi: Genel başkanımız bizi onurlandırdı. ‘İki forvetim var’ derken beni de saydı. Ben ABB başkanıyım. Somut bir cumhurbaşkanlığı süreci çıkana kadar bu konuyu ağzıma almayacağım. Somut bir süreç çıktığında partinin ve genel başkanın takdiri neyse onu yapacağız.