Edinilen bilgiye göre, 14 Eylül tarihinde akşam yemeğinde tavuk çorbası ve kapuska yemeği yiyen işçilerden bazıları karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma şikayetiyle iş yeri reviri ve hastanelere başvurdu. İlerleyen saatlerde rahatsızlanan işçilerin sayısı artarken, işçilerden yaklaşık 250'si, besin zehirlenmesi şüphesiyle Silifke Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastaneye başvuran işçilerden bazıları ayakta tedavi edildikten sonra, bazıları da servislerde yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.
Olayla ilgili Gülnar İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri inceleme başlatırken, besinlerden numune alındı.
Öte yandan, yemekhanede fenalık geçiren işçilere ait görüntüler de ortaya çıktı. Görüntülerde, işçilerden bazılarının yemekhanede yemek yedikleri sırada fenalaşarak sedye ile hastaneye sevk edildikleri görülürken, bir kısmının ise revirin önünde acı içinde yere uzandıkları anlar yer aldı.