KYK yurdunda taciz skandalı! Valilik harekete geçti! İlk açıklama geldi

KYK yurdunda taciz skandalı! Valilik harekete geçti! İlk açıklama geldi

Valilik, Mersin KYK Kız Yurdu'nda bir kız öğrencinin zorla araca bindirilip cinsel saldırıya uğradığı iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

KYK yurdunda taciz skandalı! İlk açıklama geldi

Mersin’de kız öğrenci yurdu önünde, bir öğrencinin bir araçtaki 2 kişi tarafından taciz edildiği ihbarı yurdu ayağa kaldırdı.

Taciz iddiası üzerine öğrenciler protesto yürüyüşü düzenledi. Eyleme erkek öğrenciler de katılarak destek verdi. Yürüyüş, gece 02.00’ye kadar sürdü.

Öğrenciler yurtta protestolar düzenlerken, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan iddialara ilişkin konuştu.

Mersin'de KYK yurdu önünde iki öğrenciye taciz girişimi iddiası: Öğrenciler eylemde - Evrensel

112’E İHBAR GELDİ

Pehlivan, akşam saatlerinde Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurdu'na gidiş güzergahındaki iki kız öğrenciye yönelik, bir araçta bulunan iki erkek tarafından uygunsuz ve rahatsız edici sözler söylendiği iddiasıyla 112 Acil Çağrı Merkezine ihbar geldiğini açıkladı.

Resim

VALİ PEHLİVAN: İDDİALAR ASILSIZ

Pehlivan, skandal olaya ilişkin şu bilgiyi verdi: Öğrencilerle birebir yapılan görüşmelerde, sosyal medya mecralarında iddia edildiği gibi herhangi bir mağduriyet veya şikayet konusu bildirilmemiştir. Sosyal medya paylaşımlarından etkilenerek yurdun dışında toplanan öğrencilerimiz, iddiaların asılsız olduğunun anlaşılması üzerine kaldıkları yurtlarına dönmüştür.

Pehlivan “Asılsız haber yaptığı ve yaydığı tespit edilen sosyal medya hesapları hakkında gerekli yasal işlemler yapılmaktadır” dedi.

yeni-proje-2.jpg

“HER TÜRLÜ TEDBİR ALINDI”

“Öğrencilerimiz, ailelerinin bizlere emanetidir” diyen Pehlivan, “Öğrencilerimizin huzuru ve güvenliği birinci derecede önceliğimizdir. Bu konuda her türlü tedbir alınmış durumdadır ve tavizsiz şekilde uygulanmaktadır. Öğrencilerimizi ve halkımızı tedirgin edecek, huzurunu bozacak provokatif haberlere itibar edilmemelidir” diye konuştu.