Meteoroloji 13 ili uyardı. Sağanak yağış geliyor

Meteoroloji 13 ili uyardı. Sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son tahminlerine göre, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusundaki 13 ilde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

MGM verilerine göre, ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Bolu, Samsun, Amasya, Ordu, Tokat ve Sivas çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz ile Samsun'un doğusu, Artvin, Ordu, Erzurum, Muş, Bayburt, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

2f6fbd22-9967-42c6-a2d0-84679cd3ca49-w.jpeg

MGM, yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Hava sıcaklıklarının batı, güney ve iç kesimlerde 1-4 derece artarak mevsim normallerinin üzerinde, Doğu Anadolu'nun doğusunda ise 2-4 derece azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Bugün hava sıcaklıklarının Ankara'da en yüksek 35, en düşük 20; İstanbul'da en yüksek 32, en düşük 23; İzmir'de en yüksek 36, en düşük 25 derece olacağı öngörülüyor.