Meteoroloji uyardı. Hissedilen 40 derece olacak

Meteoroloji uyardı. Hissedilen 40 derece olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarı geldi. Hissedilen sıcaklık değerleri 40 dereceyi bulacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı hava durumu raporuna göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu bir hava beklerken, Ege ve Akdeniz bölgelerinin iç kesimleri ile İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sakarya, Bursa ve Bilecik çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ÖĞLEDEN SONRA YAĞIŞ BAŞLAYACAK

Öğleden sonra Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Çankırı ile Ankara'nın kuzey çevrelerinde yağışların etkili olması ve gece saatlerinde Trabzon'un doğu kesimleri ile Rize ve Artvin kıyılarında yer yer kuvvetli yağışlar görülmesi bekleniyor. Bu bölgelerde yaşanabilecek sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

Genellikle kuzeyli rüzgarlar, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenirken, Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'de yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) rüzgarlar görülebilir.

HİSSEDİLEN 40 DERECE OLACAK

Meteoroloji verilerine göre önümüzdeki hafta da sıcak ve nem etkisini sürdürecek. İstanbul'da hava sıcaklıklarının 35 dereceye kadar çıkması ve yüksek nem nedeniyle hissedilen sıcaklık değerlerinin 40 dereceyi bulması bekleniyor.