Meteoroloji'den Marmara bölgesi için sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den Marmara bölgesi için sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), gece yarısından itibaren İstanbul için, cuma sabah saatlerinden itibaren ise Kocaeli ve Sakarya çevreleri için yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Uyarıya göre, gece yarısından itibaren İstanbul'da, cuma sabah saatlerinden itibaren ise Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

istanbul-saganak-aa-1908681.jpg

Yetkililer, sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksaklıklar ve küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını tavsiye etti.

istanbul-saganak-aa-2115565.jpg

MGM'ye göre bölgedeki kuvvetli yağış, 26 Temmuz 00.00 ile 19.00 arasında aralıklarla ve yerel olarak görülecek. Konuya ilişkin yapılan uyarı şöyle:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren kuzey ve iç kesimleri başta olmak üzere İstanbul’da, cuma sabah saatlerinden itibaren Kocaeli ve Sakarya’da yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

1577615962425-yagmur-yagismanset.jpg

yagmur-aa.webp