Meteoroloji’den Marmara ve Ege'de kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji’den Marmara ve Ege'de kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın güneyi ve Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden esen kuvvetli rüzgarlar ve yer yer fırtına beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son açıklamasına göre, Marmara'nın güneyi ve Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden esen kuvvetli rüzgarlar ve yer yer fırtına bekleniyor. Bu durumun yarın gece yarısına kadar devam etmesi öngörülüyor. Ayrıca, ülkenin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak.

Meteoroloji’den Marmara ve Ege'de kuvvetli rüzgar uyarısı 1

Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun bazı bölgeleri ile Isparta, Burdur, Sivas, Sinop, Tokat, Van çevreleri ve Antalya'nın iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Meteoroloji’den Marmara ve Ege'de kuvvetli rüzgar uyarısı 2

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak ve mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarlar genel olarak kuzey yönlerinden eserken, yarın öğle saatlerinde Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarlar bekleniyor

Meteoroloji’den Marmara ve Ege'de kuvvetli rüzgar uyarısı 3

Ancak Marmara'nın güneyi, Kuzey Ege kıyıları, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güney ve doğusunda yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) kuzey rüzgarları etkili olacak.

Meteoroloji’den Marmara ve Ege'de kuvvetli rüzgar uyarısı 4Meteoroloji’den Marmara ve Ege'de kuvvetli rüzgar uyarısı 5