Michael Jackson'ın borç mirası açıklandı. Bıraktığı borç dudak uçuklattı

Michael Jackson'ın borç mirası açıklandı. Bıraktığı borç dudak uçuklattı

Pop müziğin efsanevi ismi Michael Jackson, 2009 yılında vefat ettiğinde geride 500 milyon dolar borç bıraktığı ortaya çıktı.

"Popun Kralı" olarak bilinen Jackson'ın hayatını konu alan "Michael" filmi için merakla beklenenler arasında yer alırken, sanatçının ölümünden önce 50 yaşında olduğu biliniyor.

People dergisinin yayınladığı mahkeme belgelerine göre, 25 Haziran 2009'da vefat eden Jackson, bir gün önce "This Is It" adlı turnesinin kıyafet provasındaydı. Bu turneyle müziğe dönüş yapmayı planlıyordu ve Londra'daki O2 Arena'da 50 konser planlanmıştı, ancak maalesef turne başlayamadan önce hayatını kaybetti. Jackson'ın turne hazırlıkları sırasında büyük harcamalar yaptığı belirtiliyor.

michael-jackson-wyof-cover.webp

Mirasından elde edilen gelirin hukuki hizmetler ve diğer masraflar için tazminat olarak kullanılması talep edildiği belgeler arasında yer alıyor. Birçok eyalette ve ülkede Jackson'a karşı açılan davalardan da bahsediliyor; 65'ten fazla alacaklı tarafından dava açıldığı ve çoğunun uzlaşma ile sonuçlandığı kaydediliyor. Jackson, 50 yaşında Los Angeles'taki malikanesinde hayatını kaybetti.

Jackson, müzik kariyeri boyunca 13 Grammy ödülü kazandı ve dünya çapında 400 milyondan fazla albüm sattı.

MİCHAEL JACKSON KİMDİR

Michael Joseph Jackson, 29 Ağustos 1958'de Indiana'nın Gary şehrinde doğdu. Jackson, dokuz çocuklu bir ailenin yedinci çocuğuydu ve müzik kariyerine çok genç yaşta başladı. Babasının öncülüğünde kurulan Jackson 5 grubuyla 1964 yılında, henüz altı yaşındayken müzik dünyasına adım attı. Daha sonra solo kariyerinde Off The Wall (1979), Thriller (1982), Bad (1987), Dangerous (1991), HIStory (1995), Invincible (2001) gibi milyonlarca satan albümler çıkardı ve büyük bir şöhret elde etti. "Popun Kralı" unvanıyla anılan Jackson, müzik endüstrisinin en önemli isimleri arasında yerini aldı.

Michael Jackson, 25 Haziran 2009'da vefat etti. Los Angeles'taki evinde geçirdiği bir rahatsızlık sonrasında komaya girdi ve hastaneye kaldırıldı, ancak kurtarılamadı. Ölüm nedeni başlangıçta kalp durması olarak düşünüldü, ancak sonradan yapılan otopsi raporuna göre ölüm nedeni, uykusuzluk tedavisinde kullanılan güçlü anestezi ilacı propofolün yan etkileri olarak belirlendi.