Microsoft'tan 323 milyonluk yenilenebilir enerji yatırımı

Microsoft'tan 323 milyonluk yenilenebilir enerji yatırımı
ABD'li bir teknoloji devi, yapay zeka veri merkezlerine yenilenebilir enerji sağlamak için önemli bir adım attı. Şirket, bu alandaki çevresel ayak izini azaltmayı ve daha sürdürülebilir bir enerji kullanımı sağlamayı amaçlayan 10 milyar dolarlık dev bir yatırım yapıyor.

Microsoft ve Brookfield Asset Management, yapay zeka ve veri merkezlerine enerji sağlamak için büyük bir yenilenebilir enerji yatırımı için anlaşma yaptı. Bu işbirliği Microsoft'a 2026 ile 2030 yılları arasında ABD ve Avrupa'daki tesislerine 10,5 gigawatt yenilenebilir enerji sağlayacak.

Bu anlaşma, şirketlerin tanımladığı üzere iki kurumsal ortak arasında imzalanan en büyük tek elektrik alım anlaşması olarak tarihe geçti. Brookfield, Microsoft'un ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamak için rüzgar, güneş ve karbon salınımı yapmayan yeni teknolojilerden faydalanacak.

microsoft-reuters-1563600.jpg

Microsoft, 2030 yılına kadar enerji ihtiyacının yüzde 100'ünü sıfır karbonlu enerji kaynaklarından karşılamayı taahhüt etti. Anlaşmanın ilerleyen dönemde ABD ve Avrupa'nın ötesine geçerek Asya, Latin Amerika ve Hindistan'da ek enerji kapasitesini de içerecek şekilde genişlemesi bekleniyor.

Bu ortaklık, Microsoft'un karbon ayak izini azaltma hedefine katkıda bulunurken, Brookfield'in yeşil teknolojiler alanındaki yatırımlarını güçlendirecek. Anlaşma, yenilenebilir enerji kullanımını yaygınlaştırarak, sürdürülebilir ve çevre dostu bir geleceğe yönelik önemli bir adım atıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar