GÜNBOYU / ESMA KARAYEL
İftardan sonra mide şişkinliği yaşayan kişileri rahatlatacak bitkilerden biri olan kakulenin faydası say say bitmiyor. Uzmanlar, mide sorularının vazgeçilmez doğal ilacı olan kakule çayının iftarın ardından tüketilmesini öneriyor. Şişkinliği alan kakule aynı zamanda ağız kokusuna da iyi geliyor.
Asya ve Orta Doğu mutfaklarında eski yıllardan beri kullanılan kakule çayının antibakteriyel özelliği bulunur. Bu özelliği sayesinde cilt sağlığını iyileştirici ve cilt görümünü düzeltici fonksiyonu vardır. kakule boğaz ağrısına iyi gelerek aynı zamanda da kan basıncını düşürür.
Kakule, akciğerlerin içindeki kan dolaşımı artırır. Sindirim sistemine destekçidir. Gaz giderici özelliklere sahiptir. Balgam söktürücü olduğundan göğüste meydana gelen tıkanıklığı giderir.
KAKULE ÇAYI NASIL YAPILIR?
• Yarım litre sıcak suyu bir demliğin içine boşaltın.
• 3 adet kakule meyvesinin kabuğunu kırın.
• Ardından çekirdeklerini sıcak suya ekleyin.
• Eğer toz halinde kullanacaksanız bir yemek kaşığı kakuleyi sıcak suya ekleyin.
• 10 dakika boyunca demlensin.
• Demlendikten sonra mutlaka ılık olarak tüketin.
• Kakule çayını ister sade olarak isterseniz de bal veya esmer şeker ile tatlandırılabilirsiniz.