Milliyetçi vekillerden Leyen’e sert sözler. Hapse gitmelisiniz

Milliyetçi vekillerden Leyen’e sert sözler. Hapse gitmelisiniz

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanlığı için yeniden aday olan Ursula von der Leyen, milliyetçi milletvekilleri tarafından protesto edildi. Milliyetçi vekiller, Leyen'e "AB Komisyonu yerine hapishaneye gitmeniz gerekiyor" şeklinde tepki gösterdi.

Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanlığı için bir dönem daha aday olmuştu. Güvenoyu oylaması öncesinde Avrupa Parlamentosu'na (AP) hitap ederken, Romanya'dan AP'ye ilk kez seçilen bağımsız milletvekili Diana Șoșoaca tarafından protesto edildi. Șoșoaca, oturduğu sandalyeden kalkarak Meryem Ana ve İsa Peygamber'in resmedildiği sembolü tuttu ve "Tanrı'ya inanıyoruz" diye seslendi.

AP Başkanı Roberta Metsola'nın uyarısı üzerine güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarılmak istendiğinde, Șoșoaca bir köpek ağız maskesi taktı ve bir ceset torbası göstererek, "İnsanları öldürdünüz. Konuşmaya hakkım var" dedi.

‘SİZİN YÜZÜNÜZDEN GİDEREK YOKSULLAŞIYORUZ’

Sonrasında kürsüye çıkan ve yeni kurulan milliyetçi grup 'Egemen Ulusların Avrupası'ndan Polonyalı milletvekili Ewa Zajaczkowska-Hernik, Ursula von der Leyen'e hitaben, "Çoğu Avrupalının sizin hakkınızda ne düşündüğünü doğrudan, açık bir şekilde duymanız gerektiğini düşünüyorum." dedi.

bh2kusrbd5l5faw5gsxp56pkwq.jpg

Zajaczkowska-Hernik, "Avrupa ekonomisini ve tarımını mahvediyorsunuz. Avrupa tarımı açısından açık hava müzesi haline geliyor. Sizin yüzünüzden biz Avrupalılar giderek yoksullaşıyoruz." şeklinde konuştu.

‘HAPSE GİTMENİZ GEREKİYOR’

"Yeşil Anlaşma hakkında ne mi düşünüyoruz? Göç anlaşmasıyla ilgili ne mi düşünüyoruz? İşte düşüncemiz budur." diyen Zajaczkowska-Hernik, von der Leyen'e bakarak "Yeşil Anlaşma", "Göç ve İltica Anlaşması" yazılı kağıtları yırttı.

Zajaczkowska-Hernik, "Yaptığınız şeyler için aslında AB Komisyonuna değil hapse gitmeniz gerekiyor. AB Komisyonu Başkanı olarak varlığınız AB'nin daha da çökmesi anlamına geliyor." değerlendirmesinde bulundu.