Modacı Cemil İpekçi sahili işgal etmiş restorandan konuştu. Ay Bodrum'a Helg gelmiş

Modacı Cemil İpekçi sahili işgal etmiş restorandan konuştu. Ay Bodrum'a Helg gelmiş

Modacı Cemil İpekçi’nin, Bodrum'da sahile kadar uzanan restoranlara isyan ederek, tekne sahiplerine ateş püskürdü.

Bodrum'da tatil yapan modacı Cemil İpekçi, sahillerde bulunan tekne sahiplerine sert çıkıştı. İpekçi, "Mecbur muyuz çocuklarımızın geldiği yerde sarhoş olup bar bar bağıranları görmeye?" dedi.

12536.jpg

Geçtiğimiz yıllarda, Bodrum açıklarında alargada demirleyen teknelerden denize bırakılan çöplerin de kirlilik oluşturduğunu savunan İpekçi, bu kez sahillere kadar yaklaşan restoranlara isyan ederek, tekne sahiplerini topa tuttu.

365.jpg

Ünlü modacı İpekçi, "Bodrum'da sezon açıldı. Fakat sezon, bu gördüğünüz gibi açıldı.

Böyle bir şey daha dünyada görülemez. Belediyeye şikayet ettik. Dubalar konulmadığı gibi, bir de neredeyse kıyıya çıkan gemiler...

12356.jpg

Ya biz mecbur muyuz kardeşim? Bunu söylediğimiz zaman gerici oluyoruz.

Mecbur muyuz?

Belediye kahvelerinde insanların sarhoş olup, bar bar bağırmasına, mecbur muyuz?" ifadelerini kullandı.

cemil-ipekci-defile-6.jpg

CEMİL İPEKÇİ KİMDİR?

Cemil İpekçi, 5 Ağustos 1948'de İstanbul'da doğan Türk moda tasarımcısıdır. Baba tarafından Selanik kökenli olan İpekçi, Sabatay Sevi ile akraba olup, İsmail Cem ve Abdi İpekçi'nin kuzenidir. Anne tarafından soprano Leyla Gencer'in akrabasıdır. İpekçizadeler ailesinden gelen İpekçi, 5 yaşından itibaren kesintili olarak İstanbul'da yaşadı. Kraliyet Sanat Akademisi'nden 1971 yılında mezun olduktan sonra 1972-75 yılları arasında stilist olarak çalıştı.

1975'te Tzagane isimli moda evini kurmuş ve 1979'da Nis'te bir şube açtı. 1984'e kadar her iki moda evinde Türk ve Anadolu kültürünü işleyen çalışmalar yapmış, ardından İstanbul'da Haute Couture moda evini kurarak çağdaş gece modasına geçiş yaptı. 1992'de "Suzeni" koleksiyonuyla tekrar Türk ve Anadolu motiflerine döndü..

2002 yılında Star TV'nin Türkiye güzellik yarışmasının birincisi Azra Akın'ın elbisesini tasarladı. Kıyafet tasarımlarının yanı sıra Damra markalı pırlanta ürünlerinin de tasarımını yaptı. 2008'de, üniversitelerde başörtüsü serbest bırakılana kadar tesettür defilesi yapmayacağını açıkladı. 2015'te ise Show TV'de yayınlanan Bu Tarz Benim yarışmasının jüri üyeliğini yaptı.