Muhtarın dikkati leyleğin hayatını kurtardı

Muhtarın dikkati leyleğin hayatını kurtardı

Aydın'ın Söke ilçesi Avşar Mahallesi Muhtarı Bedri Avcı'nın dikkati, ayağına ip dolanan bir leyleğin kurtarılmasını sağladı.

Anadolu'da sevilen kuşlardan olan leylekler, özellikle yerelde yaşayanlar tarafından ilgiyle izleniyor. Avşar köyünde de durum farklı değil. Muhtar Bedri Avcı, leylek yuvasında bulunan üç yavrudan ikisinin uçabildiğini, ancak birinin sürekli uçmayı denemesine rağmen başaramadığını fark etti. Durumu hemen EKODOSD’a bildirdi.

aw233034-02.jpg

EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, Söke ADM Elektrik Dağıtım Şirketi ile görüşerek, BOM aracının Avşar'a gelmesini sağladı. BOM aracıyla yuvaya çıkan Sürücü ve ekibi, uçamayan leyleğin ayağına plastik siyah saman iplerinin dolandığını tespit etti. Tedirgin yavru leylek, ayağındaki ipler çözüldükten sonra uçmaya çalıştı ancak plastik iplerin ağırlığından dolayı fazla uzaklaşamadan bir dere yatağına indi. Ekipler, dere yatağında leyleği alarak su verdi ve ayağındaki tüm plastik ipleri temizledi. Ayağa kalkıp uçabildiği görülen leylek, yuvasına geri bırakıldı.

aw233034-01.jpg

EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, Avşar Mahalle Muhtarı Bedri Avcı’ya dikkatinden dolayı teşekkür ederek, "Eğer birkaç gün geçseydi, plastik ipler bacağını daha da sıkacak ve kangren olmasına neden olacaktı. Bu da leyleğin diğerleriyle birlikte göç etmesini engelleyecekti. Avşar muhtarımızın dikkati yavru bir leyleğin kurtulmasını sağladı" dedi.

aw233034-04.jpg