Muş'ta çay ocağı işleten Yılmaz Alak, kış aylarında çay ocağında biriken dem atıklarını çiçek dikimi için gübre olarak kullanıyor. Her gün onlarca demlik çay demleyen Alak, çay bitiminde oluşan bu atıkları çiçekleri için değerlendiriyor, atmak yerine gübre olarak kullanıyor.
Bahar mevsimiyle birlikte, bu dem atıklarını çiçeklerinin gübrelemesinde kullandığını belirten Alak, "Çayları demledikten sonra arta kalanları biriktiriyoruz. İlkbahar geldiğinde, bu biriktirdiğimiz çayı gübre olarak kullanıyorum. Hem ekonomik açıdan tasarruf sağlıyoruz hem de çiçeklerimiz için daha verimli bir gübre elde etmiş oluyoruz. Bu sayede burada yetiştirdiğimiz güller, çiçekler ve diğer bitkiler için de fayda sağlıyor" dedi.
Bu uygulamadan keyif aldığını ve zamanını verimli geçirdiğini dile getiren Alak, "Ektiğimiz bitkiler bu şekilde daha sağlıklı ve verimli bir şekilde büyüyorlar. Müşterilerimiz, bu tür çevresel ve sosyal sorumluluk projelerini gördüklerinde memnuniyet duyuyorlar ve bizi takdir ediyorlar. Bu da bizim için büyük bir mutluluk kaynağı" şeklinde konuştu.