Mustafa Sarıgül'e yıllarca yönettiği Şişli'den kötü haber

Mustafa Sarıgül'e yıllarca yönettiği Şişli'den kötü haber

Halktv.com yazarı Serpil Yılmaz, Şişli Belediyesi’ne ait olup önceki başkan Mustafa Sarıgül döneminde devredilen yaklaşık 500 milyon dolarlık gayrimenkule dair edindiği bilgileri aktardı.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Şişli Belediyesi’ne ait olup önceki başkan Mustafa Sarıgül döneminde devredilen yaklaşık 500 milyon dolarlık gayrimenkulün geri alacağı söylemlerini yineledi.

Halktv.com yazarı Serpil Yılmaz bugünkü yazısında, CHP’li Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in basın buluşmasında yaptığı açıklamaları ve dava sürecini kaleme aldı.

Yılmaz, Keskin basın buluşmasındaki açıklamalarını şöyle aktardı: “Şişli’nin mallarını, Şişli’ye geri kazandırma mücadelemize, ödün vermeden devam ediyoruz. Değeri 500 milyon doların üstünde olan taşınmazların Belediyemize devrine ilişkin lehimize olan mahkeme kararlarına rağmen, ŞMYO, yargı kararlarına saygı göstermemekte, bu gayrimenkulleri Şişli Belediyesi’ne diğer bir ifade ile Şişli halkına iade etmesi gerekirken anayasal yükümlülüklerini yerine getirmemektedir. Yargı süreci son derece ağır bir şekilde ilerlemekte, geç gelen adalet adalet değildir”

“Muammer Keskin’in yürüttüğü hukuk mücadelesi en sert viraja girdi” diyen Yılmaz, yazısında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Yılmaz’ın yazısının ilgili kısmı ise şöyle:

5 Kasım CHP Büyük Kurultayı öncesi ikisi ŞMYO olarak faaliyet gösteren, biri Esentepe’deki eski Şişli Belediye Başkanlığı binası, diğeri Açı Okulları’nın boşalttığı bina olmak üzere 4 binanın Şişli Belediyesi’ne geri alınması hakkında açılan davalar Ankara’nın dikkatini çekiyor.

Sarıgül “Değişimci” grubu temsilen CHP Genel Başkanlığı’na aday olan Özgür Özel’in karşısında Kılıçdaroğlu’nu destekliyordu. Yarışın çetin geçeceği de belliydi. Kılıçdaroğlu kurultayı kazanırsa, Sarıgül’ün işi kolaylaşabilirdi.

Kılıçdaroğlu Keskin ile eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu Ankara’ya çağırarak bu konuyu görüşmüş.

Dönüşlerinde Keskin’in aklına “özel hukuk” yolunu açmak geliyor ve zaman kaybetmeden

Büyük Kurultay’dan 6 gün önce Belediye Meclisi’ni olağanüstü genel kurula çağırıyor.

Kurultay sürecinde ve halen Kılıçdaroğlu’nun en ateşli destekçisi profilini koruyan Sarıgül’ün önümüzdeki yerel seçimlerde Keskin’in yeniden CHP’den aday gösterilmemesi için çaba göstereceğini tahmin etmek zor değil.

Keskin “Neden meclisi CHP kurultayından önce topladınız?” soruma şu yanıtı veriyor: “Aralık ayında yapılacak Şişli Belediyesi Meclis toplantısına, bu sorunu çözmüş olarak gitmek istiyorum. Onun için erkene aldım.”

İŞVAK’ın avukatı Didem Üregül, Şişli Belediyesi’nin görüşme çağrısına neden yanıt vermediklerini ise şöyle açıklıyor:

“Şişli Meslek Yüksek Okulu binaları zamanında (2012) hukuki boşlukları olan bir protokolle devredilmiş. Meclis Kararı, Encümen Kararı, Kamu Yararı gibi maddelerde boşluklar vardı. Açılan davalar herkesi huzursuz ediyor. Biz de Şişli Belediyesi ile anlaşmak istedik. Ancak Başkan’a Meclis’den ‘Sulh’ yetkisi çıkamadı. Bu durumda varılan ikili anlaşmalar yeniden Şişli Belediye Meclis’inde onaylanmak zorunda kalacak. O nedenle şu anda görüşmemizin bir yararı yok. Aceleye getirmeyelim. Üzerinde doğru düzgün çalışmamız lazım.”

MUAMMER KESKİN ŞİŞLİ’YE GERİ KAZANDIRDIĞI TAŞINMAZLAR:

-Her parseli 1 TL’den İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne devredilmiş, yaklaşık değeri 20 milyon dolar olan taşınmazları dava süreci sonunda kamuya geri kazandırıldı.

-İlçede yer alan 785 araçlık 5 otopark, daha önce mafyanın kontrolüne geçmişti. Bu otoparklar, emniyete de intikal eden birçok tehdit, gasp, çalışanlara fiziksel saldırı ve müdahaleye rağmen, yürütülen büyük bir mücadele ve açılan davalar sonucu belediyeye geri kazandırılarak işletmeye açıldı.

-Yine Şişli Belediyesi’ne ait olan outdoor’lar mafyanın eline geçmişti. Otoparklarda olduğu gibi ciddi bir mücadele ile geri alındı ve belediyeye kazandırıldı.

-2019 öncesinde aylık 35.000 TL’ye kiraya verilen akaryakıt istasyonu, 25 Ağustos 2020 de sonuçlanan ihale ile 10 yıllık kira bedeli peşin alınmak suretiyle 30.500.000 TL artı KDV bedelle kiraya verildi.

-Teşvikiye Mahallesi’nde bulunan ve önceleri sadece site sakinlerinin kullanabildiği 2.213 metrekare üzerine kurulu yeşil alanı ve basketbol sahası; Prof. Dr. Muzaffer Gürakar Parkı adı ile kamuya kazandırıldı.

-Teşvikiye Mahallesi’nde atıl durumda bulunan arazi, komşuların talebi üzerine tenis kortu olarak yeniden düzenlerdi. 1.450 metrekare alan üzerine inşa edilen tenis kortu, balon sistemi kullanılarak yapıldı. 600 metrekare kortun yanında bir kadın, bir erkek tuvaleti ve duş alanları bulunuyor. Spor yapan komşuların, dinlenebilmesi ve hoşça vakit geçirebilmesi amacı ile bir de kafe hizmet veriyor.

-Kemerburgaz’daki atıl durumda olan asfalt fabrikası, teknoloji olarak yenileyerek, yeniden faaliyete geçirildi ve kamuya geri kazandırıldı. Saatte 90 ton üretim kapasitesine sahip olan bu fabrika, hem Şişli’nin hem de bölgedeki diğer ilçelerin asfalt ihtiyacını karşılıyor.

-Asfalt fabrikasının bünyesinde beton imalatı yapmak üzere Şişli Beton kuruldu. Kentsel dönüşümün bir parçası olan beton imalatında Şişli Beton olarak, komşuların kentsel dönüşüm projelerinde en hızlı ve en kaliteli hizmeti alabilmeleri için önemli bir adım atıldı.

İlgili Haberler