Tüm talepler reddedildi
Tüm Türkiye'nin dikkat kesildiği Narin Güran davası ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Narin Güran cinayeti davasında, ''Tutuklu sanık Enes Güran’ın bedenindeki ısırık izleri kapsamında ağız modelinin alınarak, diş izlerinin kendisine ait olup olmadığı konusunda ek rapor talebi" ve "Narin Güran’ın kıyafetinde tespit edilen PSA’ya ilişkin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bölüm Başkanlığı'ndan kurul olarak bilimsel görüş istenmesine" yönelik talepleri "dosyaya yenilik katmayacağı" gerekçesiyle' reddetti.
Narin Güran cinayetine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma sonucunda açılan dava kapsamında taraf avukatları tevsii tahkikat talebinde bulundu.
Sanık Nevzat Bahtiyar’ın avukatı Ali Eryılmaz, 22 Kasım'da mahkemeden toplam 14 maddelik bir talepte bulundu. Narin Güran’ın kıyafetlerinde tespit edilen menide ve idrarda bulunan Prostat Spesifik Antijen (PSA) enzimi hakkında, "Erkeklerde ve kadınlarda bulunup bulunmadığı, bulunuyorsa hangi organ ya da vücut sisteminden salgılanabileceği, normal şartlarda, maktulün 8 yaşında olduğu dikkate alınarak söz konusu enzimin maktulün vajinasında bulunup bulunamayacağı, bu enzimin üretiminin hangi yaştan sonra erkek ve kadın bireylerde başladığı husunda Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bölüm Başkanlığı'ndan kurul olarak bilimsel görüş" talep etti.
Sanık Enes Güran'ın bedenindeki ısırık izlerinin oluşmasına sebep olarak gösterdiği eylemi dikkati alınarak Enes Güran'ın ''ağız modelinin alınarak, yeniden Adli Tıp Kurumu 2. İhtisas Dairesince kantitatif analiz yapılarak, diş izlerinin Enes Güran'a ait olup olmadığı hususunda ek rapor'' talep etti.
Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi, 29 Kasım’da talepleri inceledi. Mahkeme verdiği ek kararda tüm talepleri "dosyaya bir yenilik katmayacağı" gerekçesiyle reddetti.