Nektari hangi hastalıklara iyi gelir

Nektari hangi hastalıklara iyi gelir

Nektarin, şeftalinin tüysüz bir türü olarak biliniyor ve şeftali kadar lezzetli. Sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır ve erik ile şeftali ailesine ait.

Sıcak ve ılıman iklimlerde yetişir ve sulu yapısının içinde sert bir çekirdek bulunur. Nektarinin bağırsak sağlığını destekleme, bağışıklık sistemini güçlendirme gibi çeşitli faydaları vardır.

Nektarin, şeftaliye benzerliği nedeniyle tüyleri olan şeftaliyi tercih edemeyenler için ideal bir seçenek. Düşük kalorili ve içeriğinde zengin vitamin ve mineral bulunur. Özellikle C vitamini içeriği yüksek, bu da bağışıklık sistemini desteklerken, A vitamini göz sağlığını korur. Antioksidan özellikleri sayesinde vücuttaki zararlı maddeleri temizler ve atılmasını sağlar.

NEKTARİNİN FAYDALARI ŞUNLARDIR

Polifenol ve C vitamini içeriği sayesinde antioksidan özelliklere sahip, vücuttaki zararlı atıkları uzaklaştırır ve hastalıklara karşı korur.

Obezite gibi durumların tedavisinde kullanılabilir; düşük kalorisi ve kardiyovasküler sağlığı destekleyici özellikleri vardır.

Lutein içeriği göz sağlığını korur ve katarakt riskini azaltır.

Potasyum minerali içeriği ile potasyum eksikliği olan kişilere yardımcı olur.

Çeşitli asitler içerdiği için tümör gibi oluşumları engeller.

Kolon kanseri gibi hastalıkları önlemede etkili olduğu belirtiliyor.

Nektarin ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirmesi, C ve E vitaminleri ile vücudu koruması ve magnezyum içeriği ile kalp sağlığını desteklemesiyle de biliniyor.