Nepal'de toprak kayması. 3'ü çocuk 9 ölü

Nepal'de toprak kayması. 3'ü çocuk 9 ölü

Nepal'in batısında şiddetli muson yağmurlarının neden olduğu toprak kayması sonucu, 3'ü çocuk olmak üzere en az 9 kişi hayatını kaybetti.

Güney Asya ülkesi Nepal'in batısında etkili olan şiddetli muson yağmurları, toprak kaymalarına neden oldu. Ulusal Afet Kurtarma ve Azaltma Yönetim Kurumu Sözcüsü Dizan Bhattarai, Malika köyünde 5 kişilik bir ailenin uyurken evlerinin toprak altında kaldığını belirtti. Bhattarai, "2'si çocuk 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldı" dedi. Komşu Syangja bölgesinde de bir evin toprak altında kalmasıyla 1 kadın ve 3 yaşındaki kızı hayatını kaybederken, Baglung bölgesindeki toprak kaymasında 2 kişi yaşamını yitirdi.

0x0-nepalde-toprak-kaymasi-9-olu-22-kayip-1600009510494.webp

HAZİRAN'DAN BU YANA 35 CAN KAYBI

Yıllık muson yağmurlarının başladığı Haziran ayından bu yana Nepal genelinde en az 35 kişi heyelan, sel ve yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Muson yağmurlarının Eylül ayının ortasına kadar devam etmesi bekleniyor.

cin-toprak-kaymasi-ap-1883253.jpg

Çoğunlukla dağlık bir alana yayılan Nepal'de muson mevsiminde yaşanan toprak kaymaları ve ani seller sık görülürken, her yıl yüzlerce kişinin ölümüne yol açıyor.