Niğde’de ekmek fırınlarına sıkı denetim

Niğde’de ekmek fırınlarına sıkı denetim

Niğde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri fırınlara yaptığı denetimleri sıklaştırdı.

Niğde Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi Gıda Kontrol ekipleri, tüketicilerin sağlıklı gıdalara ulaşmalarını sağlamak amacıyla unlu mamuller, ekmek ve pide üretim ve satış noktalarında denetimler gerçekleştirdi.

Denetimlerde, gıdadan kaynaklanan hastalıkların önlenmesi ve vatandaşların güvenilir gıda tüketmelerinin sağlanması hedefleniyor.

Fırın denetimleri sırasında işletmelerin kayıt belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik standartlara uygunlukları, son tüketim tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza koşulları, etiket bilgileri, satış şartları ve ekmek gramajları detaylı bir şekilde inceleniyor. Ayrıca, işletme sahipleri ve çalışanları gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendiriliyor.

Niğde Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "Satın alınan gıdalarla ilgili herhangi bir olumsuzluk veya şikayet durumunda vatandaşlarımız '174 Alo Gıda Hattı'na veya en yakın İl, İlçe Tarım ve Orman İl Müdürlüklerine başvurabilirler" ifadelerine yer verildi.