O kentte kokarca alarmı! Her yere tuzak kuruluyor

O kentte kokarca alarmı! Her yere tuzak kuruluyor

Giresun'un Tirebolu ilçesinde, Kahverengi Kokarca zararlısıyla mücadele amacıyla el yapımı tuzak asımı projesi hayata geçirildi.

Tirebolu Kaymakamlığı tarafından başlatılan "Sürdürülebilir Fındık Yetiştiriciliğinde Kahverengi Kokarca Mücadelesi Kapsamında El Yapımı Tuzak Asımı Projesi" için Avcılı köyünde açılış etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Tirebolu Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, çeşitli kurum amirleri, Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik elemanları, proje paydaşları ve fındık üreticileri katıldı.

aw211769-01.jpg

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Tirebolu Kaymakamlığı himayesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından yürütülecek olan proje kapsamında Kahverengi Kokarca zararlısı ile mücadele ve izleme amacıyla 50 farklı lokasyona feromon tuzakları asılacaktır. Örnek tuzaklar kurularak çiftçilerimize bilgilendirme yapılmıştır" denildi.

aw211769-02.jpg

Proje kapsamında, zararlının yayılmasını engellemek ve fındık üretimini korumak amacıyla çiftçilere tuzakların kullanımı ve işlevi hakkında detaylı bilgi verildi.

Kahverengi Kokarca Böceğine ( Halyomorpha halys ) Karşı Mücadele Dönemi