Kılıç, kas iskelet sistemi rahatsızlıklarının eklem, kas, kemik, tendon, ligaman ve kıkırdak gibi dokular ile omurga ve disklerde meydana gelen bir dizi sorunu kapsadığını ifade ediyor. Ofis çalışanlarında en sık karşılaşılan problemlerin bel, boyun, kalça, diz ve omuz ağrısı, kas gücü kayıpları, el bilek ağrıları ve tuzak nöropatileri olduğunu vurgulayan Kılıç, aynı zamanda ayakta plantar basınç artışı ve postural denge bozukluklarının da görülebildiğini belirtiyor.
Fiziksel, ergonomik, psikososyal ve kişisel faktörlerin bu duruma katkı sağlayan risk faktörleri olduğunu dile getiren Kılıç, özellikle tekrarlayıcı hareketler, uzun süre aynı pozisyonda bilgisayar ekranına bakma, uygun olmayan masa ve sandalye kullanımının fiziksel ve ergonomik risk faktörleri arasında yer aldığını söylüyor.
Ayrıca, iş memnuniyetsizliği, artan iş stresi, yoğun iş yükü, zaman baskısı gibi psikososyal risk faktörlerinin de kas iskelet sistemi rahatsızlıklarını tetikleyebileceğini belirten Kılıç, bireysel risk faktörlerinin ise ileri yaş, düşük egzersiz kapasitesi, sigara kullanımı, obezite ve sistemik veya romatizmal hastalıklar gibi unsurları içerdiğini kaydediyor.
Fizyoterapist Kılıç, masa başında uzun süre hareketsiz kalmış bireylerde kalp ve solunum hızının olumsuz etkilendiğini ve aerobik kapasitelerin azaldığını belirtiyor. Uzun süre hareketsizlik durumunun kalp hızı, kan basıncı, hormonal aktiviteler ve kortizol gibi stres hormonlarını olumsuz etkilediğini ifade eden Kılıç, düzenli fiziksel aktivitenin postür bozuklukları, kas ve eklem ağrıları, artroz, osteoporoz, hipertansiyon, kalp ve solunum yolu hastalıkları gibi birçok hastalıktan korunmada önemli bir rol oynadığını vurguluyor.