Ölüm turu herkesi ayağa kaldırdı! Turistlere eğlence, hayvana resmen eziyet

Ölüm turu herkesi ayağa kaldırdı! Turistlere eğlence, hayvana resmen eziyet

Antalya’da turistlere özel düzenlenen turda atların denize sokularak kan ter içinde koşturulmasına tepki yağdı.

Turistlere eğlence hayvana resmen eziyet

Her yıl binlerce turistin akın ettiği Antalya’da bir firmanın turistlere özel düzenlediği ‘denizde at’ turu sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Bir kadın turistin denizin içinde ata bindiği ve suyun atın boğazına dayandığı görüntüler, tepki üzerine tepki topladı.

Denizde at turu, hayvana eziyet

“HAYVANA EZİYET”

Bu görüntülerin masum olmadığına dikkat çeken Antalya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Murat Karabayoğlu, “Hayvanı derin suda yüzmeye zorluyorlar. Bu bir nevi hayvana eziyet. Yetkililerin bu durumu kontrol altına alması, denetim yapılması lazım. Sonuçta bu hayvanlar yüzerek sırtında insan taşımak için yaratılmış değil. Derin suda sürekli bu duruma maruz kalmaları hayvan refahı yönünden çok sakıncalı” dedi.

Denizde at turu, hayvana eziyet

"HAYVANLAR ÇOK YORULUYOR"

Benzer bir tepki de Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık'tan geldi. Yanık, "Atlar yüzmeyi sever ancak sürekli tuzlu suda ve dalgalı denizde yüzmeleri hayvanlar için büyük risk taşıyor. Ayrıca, bu bir turistik etkinlik olduğu için hayvanlar çok fazla yoruluyor. Bu durumun fayton kullanımından farkı yok" dedi. Yanık, hayvanların aşırı çalıştırılmasının hayvan haklarına da aykırı olduğunu belirtti.

Denizde at turu, hayvana eziyet

Alanya’da sahil ve orman alanlarında düzenlenen at turları birçok tur paketinde yer alıyor ve fiyatlar 1500-1600 TL’den başlıyor.