Ölümcül salgın kapıda! 31 ülkeye yayıldı vaka sayısı 4 bini aştı

Ölümcül salgın kapıda! 31 ülkeye yayıldı vaka sayısı 4 bini aştı

Koronavirüsün etkisini henüz atlamamışken maymun çiçeği salgını ile alarma geçilmişken, bir salgın daha ortaya çıktı. Ölü sayısı şimdiden 156’ya ulaştı.

31 ülkeye yayıldı vaka sayısı 4 bini aştı

Savaşın sürdüğü Sudan'da sağlık sisteminin çökme noktasına gelmesi, salgın hastalıkların yayılmasını hızlandırdı. Kolera salgını, ülkedeki zor koşullar altında yaşayan insanları daha da zor bir duruma soktu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), kolera salgınının şu anda 31 ülkeye yayıldığını ve yaklaşık 1 milyar insanın risk altında olduğunu açıkladı.

Sudan'da Kolera Salgını: Yaşamını Yitirenlerin Sayısı 56'ya Yükseldi | Klimik

“HER GEÇEN GÜN DAHA DA KÖTÜLEŞİYOR"

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsviçre'nin Cenevre kentinde yaptığı açıklamada, "Kolera salgını, çok daha önce kontrol altına alınmalıydı, ancak her geçen gün daha da kötüleşiyor" dedi.

Uganda'da kolera salgını alarm verdi - Elips Haber

MEVCUT ŞARTLAR HİJYENİ ZORLAŞTIRIYOR

Sudan'daki çatışmalar, sağlık altyapısının çökmesine neden olurken, salgın hastalıklarla mücadeleyi de imkansız hale getiriyor. Savaşın sürdüğü bölgelerde kolera aşılarının uygulanması ve su kaynaklarının korunması büyük önem taşıyor. Salgın bölgelerinde yayılmanın önüne geçmek için aşılama ve hijyen çalışmaları hızlandırılmaya çalışılsa da mevcut şartlar bu süreci zorlaştırıyor.

Kolera Nedir? Nasıl Bulaşır?

Özellikle temiz suya erişimin zor olduğu bölgelerde hızla yayılabilen, akut ishalle seyreden kolera, enfekte kişilerde birkaç saatten beş güne kadar değişen sürelerde semptomlar gösteriyor. Çoğu kişi hafif belirtiler gösterirken, bazıları hiçbir semptom yaşamadan taşıyıcı olabilir. Bu durum, hastalığın kontrol altına alınmasını daha da zorlaştırıyor.

Kolera Pandemi mi, İlk Kolera Salgını Ne Zaman Oldu?