Ölümcül virüs uzmanları alarma geçirdi. 14 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Ölümcül virüs uzmanları alarma geçirdi. 14 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Hindistan’ın Kerala eyaletinde, 14 yaşındaki bir çocuğun Nipah virüsünden dolayı hayatını kaybetmesi, sağlık yetkililerini alarma geçirdi ve 214 kişi yüksek risk altında dedi.

Pandikkad bölgesinde meydana gelen bu trajik olay, hem bölgedeki sağlık yetkililerini hem de halkı endişelendirdi.

Kerala Eyaleti Sağlık Bakanı Veena George, yapılan açıklamada, “Sevgili oğullarını kaybeden ailenin acısını paylaşıyoruz ve Nipah virüsünün yayılmasını önlemek için gerekli tüm önlemleri alıyoruz” dedi.

kapak-115315.webp

214 KİŞİ İZLENİYOR

Sağlık yetkilileri, ölen çocuğun temas ettiği 214 kişiyi tespit etti ve bunlardan 60’ını yüksek risk grubunda değerlendirdi. Kerala Eyalet Hükümeti, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla acil tedbirler alırken, sağlık ekipleri durumu yakından takip ediyor ve halka gerekli sağlık uyarılarında bulunuyor.

336997.webp

NİPAH VİRÜSÜ NEDİR?

Dünya Sağlık Örgütü, Nipah virüsünü hayvanlardan insanlara geçebilen ve ciddi sağlık sorunlarına yol açan bir enfeksiyon olarak tanımlıyor. Bu virüs, insanlarda solunum yolu hastalıklarına ve beyin iltihabına neden olabiliyor. Nipah virüsü, meyve yarasalarından insanlara bulaşan, grip benzeri belirtilerle başlayan ve ilerleyerek ölümcül beyin iltihabına yol açabilen zoonotik bir hastalıktır. Virüsün ölüm oranı %40 ila %70 arasında değişmektedir.