Orman yangınları 7 can aldı

Orman yangınları 7 can aldı

Portekiz'in kuzey ve orta bölgelerinde geçen hafta sonundan bu yana devam eden orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısının 7'ye ulaştığı bildirildi.

Portekiz Ulusal Acil Durum ve Sivil Koruma kurumunun verdiği bilgilere göre, şu ana kadar 60 bin hektardan fazla ormanlık alanın yandığı ve 65 noktada yangınların devam ettiği açıklandı. Yangınlarda 3’ü itfaiye görevlisi olmak üzere toplam 7 kişi hayatını kaybetti ve yaralı sayısı 50'ye yükseldi.

Portekiz Başbakanı Luis Montenegro, Bakanlar Kurulu'nu olağanüstü topladı. Montenegro, yangınlara karşı önceden tedbirlerin artırılacağını ve sonrasında hızlı ve etkili müdahalelerin yapılacağını belirtti. Ayrıca, yangınlara neden olanlara yönelik cezaların artırılacağını duyurdu.

Yangınla mücadelede 5 bin kadar kişi görev alıyor, 1700 araç karadan ve 29 uçak havadan destek sağlıyor. Kuzeydeki Porto kenti güneyindeki Aveiro bölgesinde binlerce kişinin tedbir amaçlı evlerinden tahliye edildiği, 7 otoyolun ise trafiğe kapalı olduğu bildirildi.

Hükümet, 15 Eylül’de ilan ettiği alarm durumunu, 19 Eylül gece yarısına kadar uzatmıştı.