Medicana Sağlık Grubu İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ömer Akyürek, sahurun atlanmaması gerektiğini vurguluyor.
Öğün sayısının azalmasına rağmen günlük alınması gereken protein, vitamin ve mineral miktarlarının değişmemesi gerektiğini belirten Doç. Dr. Ömer Akyürek, "Günün oruç tutulmayan bölümünde en az 2 öğünü tamamlamak ve sahur öğününü atlamamak gerekir" diyor.
Sıvı alımının da önemine dikkat çeken Dr. Akyürek, iftar ve sahur arasında yeterli sıvı alımının sağlanması gerektiğini belirtiyor. "Günde ortalama en az 2-2,5 litre su içmeye özen gösterilmeli, bunun yanı sıra ayran, taze sıkılmış meyve-sebze suları, sade soda gibi içecekler de tercih edilmeli" diye ekliyor.
Sağlıklı bir Ramazan geçirmek için Doç. Dr. Ömer Akyürek, sahur öğününde protein içeriği yüksek ve sindirimi kolay besinlerin tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Ayrıca iftar öğününde de hızlı bir başlangıç yapılmaması ve yemeklerin yavaş yavaş yenmesi önem taşıyor.
Akyürek, suyun yanı sıra bitki çayları ve süt gibi içeceklerin tercih edilmesinin de su ihtiyacını karşılamaya yardımcı olabileceğini belirtiyor. Önerilen su tüketiminin aralıklı olarak yapılarak, tek seferde çok yüksek miktarda su içilmemesi gerektiğinin altını çiziyor.