Osmaniye’de sağanak arazileri talan etti

Osmaniye’de sağanak arazileri talan etti
Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde şiddetli yağışlar ve rüzgarlar tarım arazilerini talan etti.

Yağışlar sonucunda buğday ve arpa ekili alanlarda ciddi hasarlar meydana geldi. Ziraat odası ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, hasar tespiti için sahada çalışmalarına başladı.

TARSİM sigortası bulunan çiftçiler, sigorta eksperlerinin zararı tespit etmesiyle birlikte bir nebze umutlanırken, sigortası olmayanlar ise İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin raporlarını bekliyor. Bu raporlar, Tarım ve Orman Bakanlığı'na sunularak çiftçilere cevap sağlanacak.

Deprem riski taşıyan bölgede bulunan çiftçiler, TARSİM sigortası olmayan vatandaşlara devletin destek olmasını talep ediyorlar.

aw197703-03.jpg

Çiftçilerden Bilal Mülayim, son bir haftadır devam eden yoğun yağışlar ve rüzgar nedeniyle ürünlerinde zarar meydana geldiğini belirtirken,İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin çiftçilere yardım etmek için çaba gösterdiğini ifade etti.

aw197703-01.jpg

Ürünlerinin verimli olduğunu ancak yağışlar sonrası zarar gördüğünü dile getiren çiftçi Mehmet İşlek ise buğdaylarının hasat zamanı geldiğinde yağmur nedeniyle zarar gördüğünü ve büyük bir kısmının kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar