Otomobil devi 457 bin liraya araç satışı başlattı

Otomobil devi 457 bin liraya araç satışı başlattı

Türkiye'ye büyük bir fabrika kuran ünlü otomobil markası, sektörde köklü değişikliklere yol açtı. Çinli otomobil devi, 457 bin TL'den başlayan fiyatlarla SUV satışına başlayacağını açıkladı.

Türkiye'deki yüksek otomobil fiyatlarının ardından, Çinli otomobil üreticisi BYD, gündeme bomba gibi bir fırsat sundu. Manisa'da fabrika kuran ünlü Çinli marka, çılgın bir indirim yapma kararı aldı.

suv2.png

Elektrikli araç pazarının parlayan yıldızı Çinli BYD ile ilgili dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Şirketin en uygun fiyatlı elektrikli SUV modeli BYD Yuan UP'nin fiyatı, daha önce 15 bin dolar (495 bin TL) olan seviyeden 13.750 dolara (yaklaşık 457 bin TL) düştü. Bu büyük indirim, Türkiye'deki otomobil tutkunları için heyecan verici bir haber niteliği taşıyor.

suv3.png

DÖNÜM NOKTASI OLACAK

BYD, Türkiye pazarına sadece Yuan UP modeliyle değil, aynı zamanda Manisa'da yıllık 150 bin araç üretim kapasiteli bir fabrika kurma planlarıyla da ilgisini gösteriyor. Şirket, 2026'nın başında açılması beklenen bu fabrika için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile resmi anlaşmalar yaptı. Bu gelişme, Türkiye otomotiv sektöründe önemli bir dönüm noktası olacak.

TÜRKİYE ÜRETİMİ BELİRSİZ AMA FİYATLAR DÜŞECEK

BYD Yuan UP'un Türkiye'de üretilip üretilmeyeceği henüz netleşmemişken, firmanın Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım yapması ve teşviklerle desteklenmesi, modelin uygun fiyatlarla satışa sunulabileceğini gösterdi. Böylelikle Yuan UP'un elektrikli SUV segmentinde fiyat-performans lideri olma potansiyelini artırdı.

suv4.png

YUAN UP FİYAT - PERFORMANS LİDERİ HALİNE GELDİ

Yuan UP'un fiyatının düşmesiyle beraber elektrikli araçlara olan ilgiyi artıracak gibi duruyor. Şehir içi kullanımda sunduğu pratiklik ve çevre dostu özellikleriyle Yuan UP, Türkiye'deki otomobil severler için cazip bir seçenek haline geldi. BYD'nin bu hamlesi, elektrikli araç pazarındaki rekabeti artıracak ve tüketicilere uygun fiyatlı bir alternatif sunacak.

İlgili Haberler