Otomobil devi apar topar Türkiye'den çekildi. Resmen ayrıldılar

Otomobil devi apar topar Türkiye'den çekildi. Resmen ayrıldılar

Geçen yıl Türkiye pazarına iddialı bir şekilde giriş yapan Çinli elektrikli otomobil firması, faaliyetlerini durdurarak ülkeden ayrıldı. İşte tüm ayrıntılar...

Geçen yıl Türkiye pazarına güçlü bir şekilde giren Çinli elektrikli otomobil firması, artık faaliyetlerini durdurarak ülkeden çekildi.

2023 Kasım ayında Türkiye pazarına güçlü hedeflerle giren Çinli elektrikli araç üreticisi Hozon Neta, artık Türkiye'deki satış faaliyetlerini sonlandırdı.

Çinli elektrikli otomobil üreticisi, Türkiye'den apar topar çekildi! Nedeni ortaya çıktı – Referans Türk – Haber, Gündem, Son Dakika, İş ve Ekonomi Haberleri – Haberin Referans Noktası

İstanbul'un Kağıthane ilçesindeki oto galerisini boşaltan firma, internet sitesindeki iletişim numaralarını da kapattı. Türkiye'de Hozon Neta'yı temsil eden GRS Automobility şirketi ise büyük bir çalışan grubunu işten çıkardı.

Geçen yıl Türkiye'de 420 km menzil sunan Neta U modeliyle satışa giren Hozon Neta, 2024'ün ilk çeyreğinde Neta Aya ve Neta GT modellerini, 2025'te ise Neta S modelini piyasaya sürmeyi hedefliyordu.

HOZON NETA TÜRKİYE'DE KAÇ ARAÇ SATTI?

Hozon Neta, Türkiye'ye yalnızca 53 adet elektrikli otomobil getirebildi ve bu araçları satabildi.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nin verilerine göre, GRS Automobility firması 8 ay içinde yalnızca 53 adet Neta U otomobili satabildi.

İlgili Haberler