Otomotiv devi köprüleri yaktı. 6 modelini birden geri çekiyor

Otomotiv devi köprüleri yaktı. 6 modelini birden geri çekiyor

Lüks otomobil üreticisi dev bir otomotiv firması, üretimden altı modelini çektiğini duyurdu.

Jaguar, dünyanın önde gelen lüks araç üreticilerinden biri olarak, 3 yıl önce belirlediği plan doğrultusunda 6 model aracını artık üretmeme kararı aldı. Şirket, bu modellerin 2025 yılından sonra üretilmeyeceğini duyurdu.

j4.jpg

Jaguar, karlılık sağlamadığı belirtilen altı otomobili artık üretmeme kararı aldı. Bu karar, Jaguar'ın gelecekte elektrikli olmayan modelleri piyasaya sürmeyeceğini gösteriyor.

BU MODELLER GERİ ÇEKİLDİ

Jaguar, XE, XF sedan, XF wagon, F-Type, E-Pace ve I-Pace modellerini üretimden kaldırma kararı aldı. Şirket, öncelikle I-Pace'in elektrikli araç yelpazesinde yer alacağını açıklamış ancak daha sonra bu kararı revize ederek, içten yanmalı modellerle birlikte üretimden çekeceğini duyurdu.

j4.jpg

Jaguar, elektrifikasyon stratejisi doğrultusunda şu anda tek bir üretim modeline odaklanıyor. F-Pace'in geleceği belirsizliğini korurken, marka yakın gelecekte gran tourer bir model ve büyük bir SUV üzerinde çalışmalar yürütüyor.

j5.jpg

Jaguar, marka imajını yenilemek amacıyla ikonik sıçrayan kedi logosunu kaldırarak, yerine "JAGUAR" harflerini içeren yeni bir logo kullanma kararı aldı.

İlgili Haberler