Özel Erdoğan’a tarih verdi: Kasım 2025

Özel Erdoğan’a tarih verdi: Kasım 2025

Erken seçime ilişkin konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tarih vererek seslendi.

'Kasım 2025'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kasım 2025'e kadar yapılacak bir erken seçim kararını destekleyeceklerini, ancak bu tarihten sonrasına kapılarının kapalı olduğunu belirtti.

Gazeteci Murat Yetkin'in sorularını yanıtlayan Özel, erken seçim tartışmalarıyla ilgili "Kasım 2025'e kadar alınacak bir erken seçim kararına destek veririz, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görev süresinin iki buçuk yılını doldurmasının ardından yapılacak bir erken seçimi kabul etmeyiz" dedi.

CHP 'İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'nda | Özgür Özel: Kişisel hırslarıyla bu partinin karşısında adaylaşanlar bir daha bu partide görev alamayacak

“ERDOĞAN BİZE KASIM 2025’TEN SONRA GELMESİN”

Özgür Özel, şunları söyledi: Diyoruz ki gelin bu beş yılı ikiye bölelim: İki buçuk bizden, iki buçuk sizden. Gelin diyorum, iki buçuk yılınız dolunca getirin Meclis’e seçime gidelim. Bu da Ekim 2025’e geliyor. Diyoruz ki, aday olmak istiyorsa Sayın Erdoğan bize Kasım 2025’ten sonra gelmesin. O olmaz. İki buçuk yılı dolana kadar varız, sonra yokuz.

CHP'de gergin kurultay! Özgür Özel ne istiyor

CHP’NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM?

CHP'nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağına yönelik soruyu da yanıtlayan Özel, "Son anda penaltıyı ben atarım diye bir şey yok. O gün geldiğinde en hazır olan kimse, o atar. Biz iktidara yürüyoruz, buna inanıyoruz. Bugün salı, CHP iktidarına dünden bir gün daha yakınız, bunun için çalışıyoruz" dedi.