Özgür Özel Erdoğan ile ne konuştuklarını açıkladı

Özgür Özel Erdoğan ile ne konuştuklarını açıkladı

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in tören sırasındaki sohbet görüntüleri dikkat çekmişti. Özgür Özel, Erdoğan ile ne konuştuklarını açıkladı. İşte detaylar...

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in tören sırasındaki sohbet görüntüleri gündeme bomba gibi düşmüştü. Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ne konuştuklarını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kutlanan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında gerçekleşen sohbet dikkat çekti. Yaklaşık 2 dakika süren sohbetin içeriği hakkında bilgi veren Özgür Özel, "Önemli bir gündemimiz yoktu. Nezaket cümleleri kuruldu, hal hatır soruldu. Kıbrıs ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk" dedi.

7k8ma-1721482064-3604.webp

KİMLER KATILDI

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü ve 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kutlandı. Türkiye'den törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yanı sıra çok sayıda milletvekili katıldı.

Törende protokol gereği Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel yan yana oturdu. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından karşılıklı ziyaretlerle "yumuşama" mesajı veren Erdoğan ve Özel'in sohbet etmesi dikkat çekti.

Erdoğan, Özel ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, basına kapalı bir yemekte bir araya geldi.

53869038349-a488186f65-k.jpg

"KIBRIS İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDUK"

KKTC'de ikili temaslar kapsamında Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay'ı ziyaret eden Özgür Özel, gazetecilerin Erdoğan ile sohbetin içeriğini sorması üzerine şunları söyledi:

"Çok merak edilecek bir gündemimiz yoktu. Nezaket cümleleri kuruldu, hal hatır soruldu. Kıbrıs ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Bugün 3 gün oldu Kıbrıs’tayız. Heyetimizin yaptığı temaslar hakkında bilgi verdik. 50'nci yıla uygun, burada ihtiyaç duyulan birlik beraberlik ruhuna uygun temas oldu."

chp-200724-32-1200x800-kopya-001.jpg