Özgür Özel Erdoğan'a sunduğu teklifi açıkladı

Özgür Özel Erdoğan'a sunduğu teklifi açıkladı

CHP lideri olan Özgür Özel, Erdoğan ile yaptığı görüşmeyle alakalı konuştu. Özel, adaletli bir vergi sistemi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tekliflerini sunduklarını, CHP’den üç değerli ekonomi kurmaylarının önümüzdeki günlerde Mehmet Şimşek ile görüşeceklerini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Amasya Tamimi’nin 105’inci yıl dönümü dolayısıyla bugün Amasya’ya geldi. Özel’in Amasya’daki ilk durağı partisinin il başkanlığı oldu. Özel burada, CHP Amasya İl Başkanı İlker Küp ve il örgütüyle basına kapalı bir toplantı yaptı. Özel ardından 31 Mart yerel seçimlerinde partisinin seçimleri kazandığı illere teşekkür ziyaretleri kapsamında, 47 yıl sonra CHP’nin kazandığı Amasya Belediyesi’ne gitti. Özel’e burada genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve İl Başkanı Küp eşlik etti.

Belediye önünde halka seslenen Özel, şöyle konuştu:

“Bugün Amasya'da keyfimiz yerinde. Her görüştüğümüzde sizlere iyi günlerde görüşelim diyerek ayrılıyoruz. Bu sefer iyi bir günde sizinle birlikteyiz. Şüphesiz tarihi bir gün. Amasya tamiminin 105. yılı. Resmi törenlere de katılacağız. Ama burada defalarca geldiğim Amasya'da bu sefer sizlerin karşısına CHP'nin genel başkanı olarak çıkıyorum. Hepinizi selamlıyorum. Ve bugün Amasya'da yedi ilçeden dördünü kazanmış, Amasya merkez belediyesini kazanmış, sevgili Turgay Sevindi'yi belediye başkanı yapmış, Amasya'da yüzleri güldürmüş, umutları arttırmış, Türkiye'de de 47 yıl sonra Atatürk'ün partisini birinci parti yapmış olmanın mutluluğu ve gururuyla karşınızdayız."

"YAPILMASI GEREKEN İŞ BELLİDİR ÇİFTÇİYE SAHİP ÇIKILACAKTIR"

"Türkiye 20 yıl önce 2.8 milyon çiftçisi olan bir ülkeyken bugün 2.3 milyon çiftçisi var. 20 yılda 20 milyon nüfus arttı yarım milyon çiftçi eksildi. Normal şartlarda bir o kadar artması beklenirdi. Yani 2.8 milyon çiftçinin 3.2-3.3 milyona çıkması gerekirken 2.3 milyona düşmüş. 20 yılda 500 bin azalmış, beklenenden 1 milyon azalmış. Bunu sebebi tarım ürünlerinde üretenin, emek verenin, toprağa alın teri dökenin alın terinin karşılığını alamamasıdır. "

"BİZ ADALETLİ BİR VERGİ SİSTEMİ İÇİN SAYIN ERDOĞAN'A DÜN TEKLİFİMİZ SUNDUK"

"Dün Sayın Erdoğan ile bir araya geldiğimizde emeklilerin maaşının derhal asgari ücrete çıkarılması gerektiğini, asgari ücrete de bu ay sonunda enflasyon iyileştirmesi yapılması gerektiğini, açıklanan maliyetin altındaki 17 liralık çay fiyatının 25 liraya çıkarılması gerektiğini, açıklanan maliyetin altındaki 9,25 liralık buğday fiyatının 15 liraya çıkarılması gerektiğini Sayın Erdoğan'a ifade ettim. Kaynak mı arıyorsunuz kaynağı birlikte bulalım dedim. CHP olsa böyle yapmaz. 100 liralık verginin 65 lirasını dolaylı vergiden, elektrikten, sudan, mazottan, benzinden, çaydan, şekerden, sigaradan toplamaz. Dolaylı verdi fabrikatörle fabrikanın bekçisine aynı vergiyi verdirmektir. Yüzde 68 vergi böyle toplanmaktadır. Yüzde 21 de hepimizin aldığı maaşlardan gelir vergisi olarak kesilmektedir. Yüzde 89. Geriye yüzde 11 kimin verdiği vergidir? Zenginlerin verdiği. Yüzde 11 çok para kazananların servet sahiplerinin verdiği vergidir. Aslında adaletli vergi tam tersi olmalıdır. Yüzde 90'ı kazananlar vermelidir yüzde 10 çalışanların maaşından gelir vergisi kesilmelidir. Çok kazanandan çok az kazanandan az hiç kazanmayandan hiç vergi alınmamalıdır. Biz adaletli bir vergi sistemi için Sayın Erdoğan'a dün teklifimiz sunduk. Partimizin üç değerli ekonomi kurmayı önümüzdeki günlerde Mehmet Şimşek ile bir araya gelecek, vergide adalet önerimizi somutlaştıracak ardından Meclis'te hiçbir parti hiçbir vatandaşın temsilcisi dışlanmadan Meclis'in çalıştırılması adaletli bir vergi sistemine geçilmesi, emekli maaşına, asgari ücrete ve tarım ürünlerine zam verilmesi bu yoksulluğun çaresinin çözülmesi istenmektedir."

İlgili Haberler