Özgür Özel'den kayyum tepkisi!

Özgür Özel'den kayyum tepkisi!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasına sessiz kalmadı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM) Hakkari Belediye Başkanı seçilen Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınmasının ardından Hakkari Belediyesi'ne kayyum atandı.

Akış’ın yerine Hakkari Valisi Ali Çelik Belediye Başkan Vekili görevine getirildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, belediyeye kayyum atanmasına sessiz kalmadı.

Başkan Adayı Akış oyunu kullandı

Sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösteren Özel, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Hakkari Belediyesi'ne sabah saatlerinde bir operasyon yapılarak, Belediye Başkanının gözaltına alınmasını ve 10 yıl önce başlamış ve halen süren bir davası gerekçe gösterilerek kayyım atanmış olmasını reddediyoruz. Yaşananlar, henüz 2 ay önce tecelli etmiş Hakkari halkının iradesini yok saymaktır. Kayyım görevlendirmesi geri çekilmelidir. Demokrasinin ve halk iradesinin yanında, kayyım anlayışının karşısındayız!

ekran-goruntusu-2024-06-03-142921.png

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış görevden alındı - Lider Haber

NE OLMUŞTU?

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış gözaltına alındı. Sabah saatlerinde Hakkari’deki Altay Caddesi’ne giriş ve çıkışları kapatan polis ekipleri, belediye binasında arama başlattı. Gözaltı kararıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış gözaltına alındı! Belediye binasının önünde hareketlilik var

Belediye binasının önüne gelerek içeri girmek isteyen DEM Partililere polis izin vermedi. Hakkari Valiliği ise kentteki gösteri ve yürüyüşlerin 10 gün süreyle yasaklandığını duyurdu. Valiliğin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, yasaklamanın gerekçesi olarak milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, terör örgütlerinin planlarının bertaraf edilmesi ve şiddet olaylarının önlenmesi gösterildi.

Hakkari DEM'li Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış görevden alındı! Gözaltı sonrası flaş karar...

DEM PARTİ SANDIKTAN BİRİNCİ ÇIKMIŞTI

31 Mart Yerel Seçimleri’nde Hakkari’de DEM Parti ve AKP arasında geçen yarışta DEM Parti yüzde 48,92 oy oranıyla sandıktan birinci parti olarak çıkmıştı.

Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış gözaltına alındı

İlgili Haberler