Paris olimpiyatlarında Kore krizi

Paris olimpiyatlarında Kore krizi

Paris Olimpiyatları'nda Güney Koreli sporcuların Kuzey Koreli olarak tanıtılması, Güney Kore'den sert bir tepki aldı.

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni gerçekleştirildi. Güney Kore merkezli haber ajansı Yonhap'ın bildirdiğine göre, açılışta sporcular geçit töreninde Güney Kore, yanlışlıkla Kuzey Kore'nin resmi adı "Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti" olarak tanıtıldı.

Güney Kore Spor Bakanlığı, yaşanan duruma üzüldüklerini belirterek, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ile konuyu görüşmek üzere temas kurma talebinde bulunduklarını açıkladı.

kuzey-ve-guneyin-gerilimi-spora-yansidi-skbc.webp

'BENZER VAKALARIN TEKRARLANMASI ÖNLEMELİ'

Açıklamada, IOC'den yapılan yanlışlıkla ilgili yanıt beklenildiği ve Fransa'ya hükümet düzeyinde güçlü bir şikayette bulunulması için Dışişleri Bakanlığı'na talepte bulunulduğu belirtildi. Ayrıca, Kore Spor ve Olimpiyat Komitesi, Paris Olimpiyatları Organizasyon Komitesi'nden benzer hataların tekrarını önlemesini istedi.

Güney Kore'nin Paris Olimpiyatları Misyon Şefi Jeong Gang-sun, ülkesinin protestosunu IOC'ye iletecek.

66a4c2ada1825767.webp

Öte yandan, Fransızca alfabetik sıraya göre 153. ülke olarak geçit törenine katılan Kuzey Kore, doğru bir şekilde tanıtıldı.

IOC, ÖZÜR DİLEDİ

IOC'nin Korece yayın yapan resmi X hesabında, açılış töreni sırasında Güney Kore delegasyonunun tanıtımında meydana gelen hata nedeniyle derin bir özür dilendiği belirtildi.

Ancak, IOC henüz İngilizce sosyal medya hesabından bir özür açıklaması yapmadı.