Paris’te Gazze protestoların yapıldığı üniversitede eğitime ara verildi

Paris’te Gazze protestoların yapıldığı üniversitede eğitime ara verildi
Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Siyasal Bilimler Enstitüsü, Gazze'ye destek eylemleri nedeniyle eğitime bir gün ara verme kararı aldı.

ABD'deki üniversitelerde başlayan Filistin'e destek gösterileri, Fransa'da da yayılmaya devam ediyor. Paris'teki prestijli üniversitelerden biri olan Paris Siyasal Bilimler Enstitüsü'nde (Sciences Po) gerçekleştirilen protestolar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Fransız üniversitelerinde Filistin'e destek gösterilerinin merkezi haline gelen üniversitede bugün eğitim yapılmayacak. Üniversite yönetimi henüz bir açıklama yapmadı ancak Fransız basınında yer alan haberlere göre, yönetim personelin evden çalışması talimatını verdi.

ÖĞRENCİLERDEN AÇLIK GREVİ

Filistin yanlısı bir öğrenci komitesi, dün üniversitede "barışçıl oturma eylemi" düzenleneceğini duyurdu ve 6 öğrencinin "Filistin halkıyla dayanışma göstermek amacıyla" açlık grevine başladığını açıkladı. Komite üyelerinden bir öğrenci, açlık grevlerinin üniversite yönetiminin İsrail üniversiteleriyle ilişkilerini gözden geçirmeyi kabul etmesine kadar devam edeceğini belirtti. Ancak, üniversitenin vekil yönetici Jean Basseres, öğrenci temsilcileri ile yapılan görüşmede bu taleplerin reddedildiğini açıkladı.

1214686-1828911751.jpg

MÜDAHALE ÇAĞRISI

Fransa Yüksek Öğrenim ve Araştırma Bakanı Sylvie Retailleau, üniversite yönetimine "düzeni sağlama" çağrısında bulunarak, gerekirse polisin müdahale etmesi talimatını verdi.

GÖSTERİLER DÜNYAYA YAYILIYOR

ABD'nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi'nde 18 Nisan'da başlayan Filistin yanlısı protestolar, dünya genelindeki üniversitelere yayılmaya başlamıştı. Fransa, Kanada ve Meksika'daki üniversitelerde de Filistin'e destek gösterileri başlarken, Paris Siyasal Bilimler Enstitüsü'nde 26 Nisan'da düzenlenen Filistin'e destek gösterisi sırasında öğrenciler kampüs içindeki bir binaya girişleri engelleyerek sivillere yönelik saldırıları protesto etmiş ve dersler çevrimiçi olarak yapılmıştı.

İsrail ve ABD'den sonra dünyanın en büyük Yahudi nüfusuna sahip Fransa, aynı zamanda Avrupa'nın en büyük Müslüman topluluğunu da barındırıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar