Patates üzerindeki siyah noktalar bakın neyin habercisiymiş. Pek bilinmeyen gerçeği ortaya çıktı

Patates üzerindeki siyah noktalar bakın neyin habercisiymiş. Pek bilinmeyen gerçeği ortaya çıktı

Sağlıklı bir karbonhidrat kaynağı olarak kabul edilen patatesin üzerinde zaman zaman siyah noktalar görebilirsiniz. Peki, bu siyah noktalar ne anlama geliyor?

Patateslerin üzerinde bazen siyah noktalar görülür. Bu noktalar genellikle kızartma izleri olarak düşünülse de, aslında durum farklı. Patatesin üzerindeki siyah noktalar kötü veya sağlıksız olduğunun göstergesi değil.

Patatesin üzerindeki siyah noktalar, içindeki şekerin göstergesi olabilir. Bu noktaların ortaya çıkmasının nedeni, patatesin içerdiği nişastanın şekere dönüşmesi. Buzdolabında saklanan patatesler, yüksek sıcaklığa maruz kaldıklarında, içlerindeki nişasta şekere dönüşür. Kızartma sırasında bu şeker, karamelize olarak siyah bir görünüm oluşturur. Bu siyah noktalar genellikle ağızda yanık bir tat bırakır ve bu tat yanmış şeker

311109.jpg

PATATESİN FAYDALARI NELERDİR?

Patates, besleyici bir sebze ve sağlık açısından birçok faydası bulunuyor. Yüksek karbonhidrat içeriği sayesinde enerji sağlar ve tokluk hissi verir. Ayrıca potasyum, C vitamini, B6 vitamini ve lif açısından zengin. Potasyum, kan basıncını dengelemeye ve kalp sağlığını desteklemeye yardımcı olur. C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirir. Patatesin antioksidan özellikleri de var ve vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı korur. Ancak, tüketim miktarına dikkat edilmesi ve sağlıklı pişirme yöntemlerinin tercih edilmesi önemli.

20192f062f8fa2f63c-aea2-42bb-92f1-b0ce91e96923.jpg